Brits facial biometric bedrijf iProov gekozen om het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid te helpen bij verbeteren en beveiliging van grensoverscheidend passagiersvervoer

iProov CEO, Andrew Bud (Photo: Business Wire)

LONDON--()--iProov, een toonaangevende leverancier van biometrische gezichtsherkenning-technologie, kondigt vandaag aan dat het het eerste Britse (en overzeese) bedrijf is dat een contract krijgt van het Silicon Valley Innovation Programma (SVIP) van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, Wetenschap en Technologie.

Het contract is toegekend aan iProov om de US Customs and Borders Protection (CBP) te helpen bij het verbeteren van het proces van passagiersinvoer.

Het in Londen gevestigde iProov werd in 2011 opgericht door CEO Andrew Bud. De biometrische technologie van het bedrijf, gepatenteerd in Amerika en het Verenigd Koninkrijk, wordt door banken en overheden over de hele wereld gebruikt voor veilige aanmelding en authenticatie van klanten, om ervoor te zorgen dat nieuwe en terugkerende gebruikers echt zijn en waken voor frauduleuze pogingen om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens of om een gestolen identiteit te gebruiken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

IProov
Zoë Clark
Tyto
zoe.clark@tytopr.com
+44 7833 474 447

Contacts

IProov
Zoë Clark
Tyto
zoe.clark@tytopr.com
+44 7833 474 447