Symphony Solutions ogłasza zawarcie współpracy z Scientific Games Digital

KRAKÓW, Polska--()--Mamy przyjemność ogłosić zawarcie współpracy przez międzynarodową firmę informatyczną Symphony Solutions i jednego ze światowych liderów branży gier komputerowych – Scientific Games Digital, czyli oddział Scientific Games. W ramach współpracy Symphony Solutions otworzy nowe biuro w Krakowie. Zgodnie z założeniami do 2020 r. zatrudnienie znajdzie w nim 250-300 osób.

Biuro w Krakowie stanie się jednym z czterech głównych centrów rozwojowych SC Digital w Europie. Zadaniem specjalistów z Krakowa będzie rozwój działalności oddziału w regionie przy ścisłej współpracy z biurami w Londynie, Atenach i Sztokholmie w zakresie realizacji wspólnych celów firmy. „Biuro w Polsce będzie bezpośrednio powiązane z naszymi centrami technologicznymi w Europie, stanowiąc istotny atut biznesowy SG Digital” – podkreśla Chris Armes, dyrektor techniczny SG Digital.

Biuro w Krakowie będzie już czwartą placówką Symphony Solutions obok siedziby głównej w Amsterdamie oraz centrów obsługi w Lwowie, Skopje i Rzeszowie.

Biuro w Krakowie jest na etapie projektowania. Jego wnętrza będą zaprojektowane w tym samym holenderskim stylu co pozostałe placówki Symphony Solutions, zachowując ich wyjątkową specyfikę, ale planuje się też zastosowanie w nich zupełnie nowych rozwiązań.

Symphony Solutions

Symphony Solutions to międzynarodowa firma informatyczna z siedzibą w Amsterdamie i centrami obsługi na Ukrainie, w Macedonii i Polsce. Firma świadczy wysokiej jakości usługi informatyczne, BPO i doradztwa na rzecz klientów z Europy Zachodniej, Stanów Zjednoczonych i Kanady. Więcej informacji można znaleźć na stronie https://www.symphony-solutions.eu/.

Scientific Games

Scientific Games Corporation to lider na międzynarodowym rynku gier komputerowych posiadający najszerszą i najbardziej zintegrowaną ofertę gier, nowoczesnych systemów, najnowocześniejszych platform i specjalistycznych usług. Zajmuje ona pierwsze miejsce na świecie w dziedzinie systemów gier opartych na technologii, elektronicznych gier hazardowych i platform bukmacherskich, a także gier stołowych, produktów użytkowych, loterii typu instant win (o wygranej gracz dowiaduje się od razu), będąc czołowym producentem gier, systemów i usług dla kasyn, branży loteryjnej i branży gier społecznościowych. W swoich produktach i usługach Scientific Games stawia na odpowiedzialność, zapewniając klientom i graczom to, co cenią najbardziej: bezpieczeństwo, wciągającą rozrywkę, interesujące treści, łatwość obsługi i innowacje techniczne.

Valentina Synenka
e-mail: Valentina.Synenka@symphony-solutions.eu