A CryptoSecurities Exchange a világ első SEC által bejegyzett, blokklánc alapú Nemzeti Értékpapírtőzsdéjének létrehozását tervezi

Loading media player...

WASHINGTON, USA--()--A csalás kiküszöbölését és a vállalkozók és kisvállalkozások tőkepiaci tőkéhez való hozzáférésének egyszerűbbé tételét célzó digitális mozgalom - Önszabályzó, teljesen transzparens, az adózási szabályoknak megfelelő, blokklánc alapú, az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete ("SEC") által bejegyzett Nemzeti Értékpapírtőzsde - egy ilyen szervezet létrehozása a célja a CryptoSecurities® Exchange LLC csapatának.

Mindössze néhány hónap alatt elérték, hogy a SEC engedélyezze az értékpapír-kibocsátást a Regulation D (D rendelkezés) szerinti, bejegyzés alóli mentességet élvező kibocsátásként (Regulation D Exempt Offering), az USA Kincstárügyi Minisztériumának gazdasági bűnügyeket vizsgáló hálózata, a FinCEN bejegyezte a szervezetet Bejegyzett pénzügyi szolgáltató vállalkozásként (Registered Money Services Business), megbíztak egy lobbicéget Washington DC-ben, hogy elnyerje számukra az Amerikai Egyesült Államok kormányának támogatását, megbíztak egy nemzetközi adójogi tanácsadó céget azzal a feladattal, hogy biztosítsa a szervezet megfelelését az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának adóhatósága (Internal Revenue Service, IRS) előírásainak, és jelenleg egy SuperPAC (a kongresszusi képviselők támogatására szánt adományokat összegyűjtő politikai akcióbizottság) létrehozásán dolgoznak azzal a céllal, hogy elképzeléseiket elfogadtassák az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusával.

De vajon mi a különbség az értékpapírkereskedelmet végző hagyományos értéktőzsdék és egy blokklánc alapú tőzsde közt? A válasz egyszerű: hozzáférés, költség, gyorsaság és átláthatóság.

A jelenleg 1,7 billió USA dolláros tőzsdén kívüli (OTC) értékpapírpiacon szereplő cégek alapos megfontolás után döntöttek úgy, hogy értékpapírjaik kereskedését nem valamelyik hagyományos tőzsdén bonyolítják. Miért? A rendkívül magas költségek miatt. Brókerek, klíringházak, letétkezelők és maga a tőzsde is - mindegyik elveszi a szerinte neki járó részt minden egyes tranzakcióból. Még az olyan nemes brókerek, mint például a Robinhood, sem engedik meg a befektetőknek, hogy megússzák az elszámolóháznak és a tőzsdének fizetendő díjakat és a tranzakció lezárásához szükséges, őskorra datálódó 3-5 napos elszámolási időt. Tovább bonyolítja és lassítja az ügyleteket az, hogy a Wall Street botrányainak nyomán olyan részletes, minden apró lépést meghatározó értékpapírkereskedelmi szabályok kerültek bevezetésre, amelyek gyakorlatilag megakadályozzák a vállalkozókat és a kezdő vállalkozásokat abban, hogy a hagyományos értékpapírpiacokon tőkéhez jussanak. A vállalkozók így arra kényszerültek, hogy más módokon szerezzenek induló tőkét, például úgy, hogy termékkoncepcióikat előértékesítik olyan közösségi finanszírozási platformokon, mint a Kickstarter és a GoFundMe. A StartEngine-hez hasonló platformok működése azonban szintén korlátokba ütközik, és nem aknázhatók ki teljes mértékben a bennük rejlő lehetőségek, mivel az ilyen típusú platformokon keresztül kizárólag bizonyos feltételeknek megfelelő, ún. akkreditált befektetők érhetők el, azaz olyan magánszemélyek, akiknek éves jövedelme meghaladja a 200.000 USA dollárt, vagy több mint 1 millió USA dolláros vagyonnal rendelkeznek (amelybe az ingatlantulajdon nem számít bele). Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a nagyközönség, a magánemberek túlnyomó része nem érhető el ezeken a csatornákon keresztül, és így a platformon keresztül nem vehető igénybe a közösségi finanszírozás.

Erre a problémára kínál megoldást a CryptoSecurities Exchange (CSX). A CSX a SEC által bejegyzett nemzeti értékpapírtőzsde lesz, amely a Delaware államban nemrégiben hatályba lépett új kriptoértékpapír törvény alapján működik. A törvény lehetővé teszi a részvények digitalizálását és elektronikus úton való átruházását egy blokklánc alapú magánhálózatban elosztott részvénykönyv alapján. A CSX végső célja az, hogy az Amerikai Egyesült Államok összes OTC vállalatának részvénykönyvét díjmentesen digitalizálja.

Ami azonban még ennél is fontosabb, az az, hogy a CSX a SEC-nél korábban törvényességi felügyelőként dolgozó szakértőkkel és ún. "forensic" könyvvizsgálókkal együttműködve egy olyan hálózat felállításán dolgozik, amelynek működési szabályaiba beépítésre kerül az értékpapírokra vonatkozó minden jelenleg hatályos jogszabály és szabályzat. A hatályos joganyagnak a CSX hálózat működési algoritmusaiba való beépítésével automatikusan megvalósul a törvényeknek való megfelelés.

De mit is jelent ez? Azt, hogy a vállalkozóknak és a startupoknak többé már nem kell értékpapírügyletekre szakosodott jogászokkal konzultálniuk. A brókerek feledésbe fognak merülni. A klíringházakra sem lesz többé szükség csakúgy, mint ahogy a letétkezelőkre sem. A CSX online kereskedési platformja közvetlen kapcsolatot teszt lehetővé a befektetők és a vállalkozók, kisvállalkozások és vállalatok közt az Amerikai Egyesült Államokban. A CSX olyan önszabályzó, teljesen transzparens, az adózási szabályoknak megfelelően működő, blokklánc alapú nemzeti értékpapírtőzsdeként fog működni, amely nem a Wall Street cápáinak kizárólagos játszótere lesz, hanem minden befektető és vállalkozás számára elérhető pénzpiac.

Kérjük, további információkért látogasson el honlapunkra: www.CryptoSecurities.Exchange.

A CryptoSecurities Exchange lesz a világ első teljesen transzparens, adószabályoknak megfelelően működő, blokklánc alapú, az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete által bejegyzett nemzeti értékpapírtőzsdéje.

Amennyiben további információkra van szüksége, kérjük, lépjen kapcsolatba Dr. Castroval e-mail üzenetet küldve munkaidőben a következő címre: at J.Castro@CryptoSecurities.Exchange.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Kapcsolat:
CryptoSecurities Exchange, LLC
Dr. John Anthony Castro, +1-844-627-9786
J.Castro@CryptoSecurities.Exchange

Contacts

Kapcsolat:
CryptoSecurities Exchange, LLC
Dr. John Anthony Castro, +1-844-627-9786
J.Castro@CryptoSecurities.Exchange