Guidewire Dublin globalnym ośrodkiem rozwoju produktów i usług profesjonalnych

Planowane zatrudnienie 100 kolejnych pracowników, zmiany na szczeblu kierowniczym oraz nowe możliwości awansu wzmocnią znaczenie irlandzkiego oddziału firmy

DUBLIN, Irlandia--()--Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE), globalny producent oprogramowania dla firm z branży ubezpieczeń, ogłosił dzisiaj dalsze rozszerzenie zakresu swojej działalności w Irlandii. Obecnie oddział w Dublinie zatrudnia prawie 300 osób, co czyni go największą placówką poza Stanami Zjednoczonymi, gdzie znajduje się główna siedziba firmy. Dalsze plany obejmują zatrudnienie dodatkowych 40 osób do końca sierpnia. W okresie od grudnia 2015 r. do grudnia 2017 r. zatrudnienie w dublińskim oddziale zwiększyło się o prawie 50%, co nie oznacza końca planów Guidewire związanych z zatrudnieniem - do końca 2019 r. firma zamierza zatrudnić co najmniej 100 nowych pracowników.

Irlandzki oddział Guidewire, który powstał w 2011 r., zajmuje się doradztwem w zakresie usług profesjonalnych i wsparciem rozwoju oprogramowania skierowanym do firm na całym świecie, a liczba jej klientów sięga 330. Największy zespół ds. usług profesjonalnych firmy Guidewire działa w Dublinie, świadcząc usługi doradcze, wsparcie usług i zasoby edukacyjne dla klientów prowadzących przekształcenia w swoich przedsiębiorstwach.

Oddział w Dublinie jest również jednym z jedenastu globalnych ośrodków rozwoju produktów Guidewire, obok placówek w Krakowie, Tokio, Toronto i siedmiu oddziałów tego rodzaju w USA. Jednostka ta zajmuje się opracowywaniem podstawowych produktów Guidewire i jest globalnym centrum rozwoju produktów cyfrowych.

Oprócz tego firma Guidewire ogłosiła niedawno dwa awanse na szczeblu kierowniczym w oddziale w Dublinie. Dan Lonborg został wiceprezesem ds. rozwoju Guidewire InsuranceSuite™ (podstawowego pakietu ubezpieczeniowego Guidewire), oraz produktów dostępnych poza USA. Jest to pierwszy wiceprezes Guidewire z irlandzkiego oddziału. Niall Lalor otrzymał awans na stanowisko dyrektora na Irlandię, zachowując jednocześnie funkcję dyrektora ds. praktyk w Globalnym Centrum Usług.

„Dalsza rekrutacja w działach usług specjalistycznych i rozwoju produktów jest dla nas istotna, ponieważ naszym celem jest wspieranie klientów w osiąganiu sukcesów na dynamicznie zmieniającym się rynku - powiedziała Sandia Ren, wiceprezes ds. usług profesjonalnych. - Nasz dubliński zespół zajmujący się usługami specjalistycznymi od września 2017 r. powiększył się o 20% - oczekujemy, że ta tendencja wzrostowa utrzyma się do lata. Dzięki temu możemy będziemy mogli osiągnąć wyższy poziom specjalizacji w wielu rodzajach naszej działalności, w tym w usługach cyfrowych i opartych na chmurze”.

„Znakomite wyniki naszych współpracowników z Dublina umacniają nas w decyzji o zwiększeniu inwestycji w Irlandii - skomentował Ali Kheirolomoom, dyrektor ds. produktów Guidewire. - Jestem wdzięczny zespołowi z Dublina za ich zaangażowanie w rozwój firmy oraz nasz cel, jakim jest stworzenie platformy dla globalnej branży ubezpieczeń. Awanse na stanowiskach kierowniczych podkreślają znaczenie naszego oddziału w Dublinie”.

„Nasi współpracownicy z Dublina odgrywają ważną rolę w ciągłym rozwoju firmy w regionie EMEA i w skali globalnej - powiedział Ian Creamer, wiceprezes Guidewire ds. HR na region EMEA. - Od czasu utworzenia tego oddziału obserwujemy stały jego rozwój jako zróżnicowanego i prężnie działającego środowiska, w którym pracują przedstawiciele ponad 30 narodowości. Jako pracodawca Guidewire podejmuje starania w kierunku zapewnienia pracownikom dostępu do satysfakcjonujących ścieżek rozwoju kariery, a w dublińskim oddziale znajdzie się miejsce zarówno dla osób bezpośrednio po studiach, jak i doświadczonych specjalistów”.

Podczas ogłoszenia awansów Heather Humphreys TD, minister ds. przedsiębiorczości i innowacji, stwierdziła: „Z zadowoleniem przyjęłam informację o powiększeniu oddziału Guidewire i o nowych miejscach pracy, które przyczynią się do rozwoju irlandzkiego sektora oprogramowania. Jestem przekonana, że firmie uda się zatrudnić specjalistów z sektora nowoczesnych technologii, których poszukuje, oraz będzie osiągać dalsze sukcesy w branży. Rząd kontynuuje prace nad zwiększeniem konkurencyjności i atrakcyjności innowacyjnych przedsiębiorstw takich jak Guidewire”.

Minister usług finansowych i ubezpieczeń Michael D’Arcy TD powiedział: „Cieszę się z kolejnego poszerzenia działalności Guidewire Software w Irlandii oraz z ogłoszenia planu zatrudnienia dodatkowych 100 osób. Jestem pod wrażeniem sukcesów Guidewire Software od czasu założenia oddziału w 2011 r. Ta inwestycja stanowi dowód wielkiego zaufania wobec Irlandii, w szczególności jeśli chodzi o naszych utalentowanych i elastycznych pracowników”.

Dyrektor wykonawczy IDA Ireland Mary Buckley stwierdziła: „Firma Guidewire osiągnęła wielki sukces w Irlandii dzięki warunkom sprzyjającym biznesowi i bogatym zasobom pracowników technicznych. Rozwój oddziału Guidewire w Dublinie w ciągu ostatnich kilku lat potwierdza silną pozycję Irlandii jako miejsca działalności dla sektora oprogramowania i globalnych usług biznesowych. IDA Ireland zamierza ściśle współpracować z Guidewire przy rozwoju działalności firmy w Irlandii”.

Oddział Guidewire w Dublinie został niedawno ogłoszony przez Organizację Great Places to Work jednym z dziesięciu najlepszych dużych miejsc pracy w Irlandii w kategorii dużych przedsiębiorstw. W związku z rozwojem oddziału poszukiwani są pracownicy na następujące stanowiska:

• inżynier ds. konfiguracji oprogramowania (build and release engineer),
  • kierownicy ds. doradztwa i inżynierii,
  • inżynierowie ds. operacyjnych, usług w chmurze i ds. niezawodności aplikacji w środowisku produkcyjnym,
  • kierownicy ds. produktów,
  • kierownicy projektów i programów,
  • inżynierowie i testerzy oprogramowania na wszystkich poziomach,
  • konsultanci techniczni na wszystkich poziomach,
  • projektanci doświadczeń.

Więcej informacji na: https://careers.guidewire.com/

Guidewire

Firma Guidewire dostarcza oprogramowanie, które pomaga ubezpieczycielom dostosowywać się do szybkich zmian w branży i osiągać sukces w zmieniających się warunkach. Łączymy trzy elementy - operacje podstawowe, dane i analizy oraz cyfryzację - aby stworzyć platformę ubezpieczeniową, która zapewnia ubezpieczycielom możliwość większego angażowania swoich klientów i pracowników. Ponad 300 firm z branży ubezpieczeń ogólnych na całym świecie wybrało firmę Guidewire. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.guidewire.com. Śledź nas na Twitterze: @Guidewire_PandC.

UWAGA: Informacje na temat znaków handlowych Guidewire można znaleźć na stronie https://www.guidewire.com/legal-notices.

Guidewire Software (UK) Ltd
Louise Bradley, tel. +44 (0)7474 837 860