Az új dokumentumfilm a globális vízválságra hívja fel a figyelmet: 844 millió ember még mindig nem jut tiszta ivóvízhez

Cincinnati, USA--()--A P&G és a National Geographic dokumentumfilmje bemutatja, hogyan alakítja át az életet a tiszta víz - A legújabb kutatási eredmények szerint az amerikaiak többsége alulbecsüli a globális vízválság hatását - A Procter & Gamble (P&G) non-profit Children's Safe Drinking Water (CSDW) (Tiszta vizet a gyermekeknek) elnevezésű programja és a National Geographic egy új dokumentumfilm kiadásával, valamint egy, a Víz Világnapjával (World Water Day) egybeeső országos felmérés lefolytatásával igyekszik felhívni a figyelmet a globális vízválságra. A tiszta víz hatalma ("The Power of Clean Water") című dokumentumfilm három nő és családjuk életét követi nyomon, közvetlen betekintést nyújtva azokba a mindennapos kihívásokba, amelyekkel a tiszta ivóvíz megszerzése során találják szemben magukat. Ahogy a filmkockák pörögnek, a nézők tanúi lehetnek, hogyan segített a P&G víztisztító terméke (a csomagos kiszerelésű Purifier of Water, amelyet a cég partnerei osztottak szét: Indonéziában a ChildFund, Kenyában a CARE International és Mexikóban a World Vision) ezeknek a közösségeknek az átformálásában.

A világon egyre többen ismerik fel, hogy egy globális vízválság küszöbén állunk, az Amerikai Egyesült Államokban azonban sokan továbbra sem tudnak semmit arról, hány ember küzd nap mint nap azzal a gonddal, hogy nem fér hozzá tiszta ivóvízhez. A P&G erről szeretett volna tájékozódni egy új felmérés elvégzésének megrendelésével, amelynek eredményei a dokumentumfilm kiadásával egy időben kerülnek nyilvánosságra. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a legtöbb fogyasztó aggódik az ivóvíz-ellátás biztonságáért, ugyanakkor azonban nincs tudatában annak, hogy szerte a világon 10 ember közül nagyjából egy nem fér hozzá tiszta ivóvízhez. Ezen felül minden negyedik amerikai alulbecsüli azoknak a haláleseteknek az éves számát, amelyek oka valamilyen vízzel terjedő betegség.

A felmérés során gyűjtött adatok rávilágítanak arra, hogy az amerikaiak többsége nem tud arról, milyen előrehaladás történt ez idáig a globális vízválság leküzdése terén. A válaszadók mintegy 70 százaléka úgy vélte, a válság súlyossága nem változott, illetve a válság súlyosbodott, és megközelítőleg a felmérésben részt vevő minden negyedik amerikai szerint a válság nagy mértékben súlyosbodott. Valójában azonban a válság megoldását célzó globális összefogás kezdi meghozni a gyümölcsét: az utóbbi 25 év során 2,6 milliárd ember számára sikerült tiszta vízhez való hozzáférést biztosítani. Ugyanakkor azonban 844 millió ember még mindig nem jut biztonságos ivóvízhez.

A P&G márkaigazgatója, Marc Pritchard ma, a "The Power of Clean Water" dokumentumfilm március 21-i bemutatója előtt beszámolt a felmérés eredményeiről. "A világ egyes részein természetesnek vesszük, hogy mindig rendelkezésünkre áll tiszta víz. Ezzel szemben egyes országokban, mint például Mexikóban, Indonéziában és Kenyában az emberek számára mindennapos küzdelmet jelent a tiszta vízhez való hozzájutás. És tiszta ivóvíz nélkül sokkal nehezebb megőrizniük gyermekeik egészségét, taníttatni őket és jobb életet biztosítani családjuk számára" - fejtette ki Pritchard. "Cégünk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a National Geographic-kal együttműködve megosszuk ezeket a tiszta víz erejéről szóló történeteket, arra inspirálva ezzel az embereket, hogy legyenek részesei e globális probléma megoldásának."

"A National Geographic-nál mi hiszünk abban, hogy egy jól elmesélt történet felkeltheti az emberek érdeklődését, segíthet akár súlyos problémák megoldásában is, és nagyobb rálátást biztosít számunkra a világra" - magyarázta Jill Cress, a National Geographic Partners marketing igazgatója. "Ez a dokumentumfilm valódi emberek igazi történeteit meséli el, olyan emberekét, akiknek életére hatással voltak a tiszta ivóvízhez való hozzáférés biztosítását célzó programok, és mi büszkék vagyunk arra, hogy csatlakozhatunk a P&G-hez, segíthetünk az emberek figyelmét erre a sürgős megoldást igénylő válságra irányítani, és támogathatjuk a rászorulókat."

A P&G 2004-ben elindított CSDW programja keretében több mint 150 partner és szervezet munkálkodik azon, hogy víztisztítási technológiával lássák el azokat a közösségeket, amelyek nem férnek hozzá tiszta ivóvízhez. Ez idáig a CSDW program több mint 13 milliárd liter tiszta vizet juttatott el a leginkább rászorulókhoz.

A P&G CSDW programjára vonatkozó további információkért kérjük, látogasson el a www.csdw.org weboldalra. A dokumentumfilm legfontosabb részeiről szóló videók erre a lejátszási listára kattintva tekinthetők meg. A teljes dokumentumfilm is ezen az internetes címen lesz elérhető március 22-én.

A felmérés adatait bemutató infografikák ide kattintva érhetők el.

A jelen sajtóközleményben említett felmérést a Research & Data Insights (RDI) végezte el 1000 amerikai egyesült államokbeli 18 éven felüli fogyasztó bevonásával 2018. február 1-je és 3-a között.

Amit a Procter & Gamble-ről tudni kell…

A P&G világszerte számos fogyasztót szolgál ki megbízható és magas minőségű termékeivel. A vállalat vezető márkái közt szerepel többek közt az Always®, az Ambi Pur®, az Ariel®, a Bounty®, a Charmin®, a Crest®, a Dawn®, a Downy®, a Fairy®, a Febreze®, a Gain®, a Gillette®, a Head & Shoulders®, a Lenor®, az Olay®, az Oral-B®, a Pampers®, a Pantene®, az SK-II®, a Tide®, a Vicks® és a Whisper®. A P&G vállalatcsalád tagjai mintegy 70 országban működnek szerte a világon. A vállalatról és márkáiról a legfrissebb hírekért és részletes információkért kérjük, keresse fel a http://www.pg.com internetes oldalt.

Amit a National Geographic Partners-ről tudni kell…

A National Geographic Partners LLC (NGP) a National Geographic és a 21st Century Fox vegyesvállalata. A vállalat elkötelezett amellett, hogy az emberek számára világszerte magas minőségű tudományos, szórakoztató és tájékoztató tartalmakat biztosítson egyedülálló médiaportfóliója segítségével. Az NGP-hez tartoznak a National Geographic televíziócsatornák (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) és a National Geographic médiaeszközei, illetve a fogyasztóknak nyújtott szolgáltatásokat támogató eszközei, ideértve a National Geographic magazinokat is; továbbá a National Geographic stúdiók, a kapcsolódó digitális és közösségi médiumok platformjai, könyvek, térképek, gyermekeknek szóló médiumok, valamint kiegészítő tevékenységek (köztük utazások, globális kirándulások és események szervezése, archív anyagok értékesítése, licencbeadási és e-kereskedelmi tevékenységek). A National Geographic már 130 éve munkálkodik azon, hogy alapvető célkitűzéséhez híven elősegítse a világ megismerését és megértését, és elkötelezett az iránt, hogy minél mélyebbre ásva, a határokat feszegetve mindent megtegyen ügyfeleiért és szerte a világon, 172 országban és 43 nyelven több millió embert lásson el fontos, hasznos és érdekes információkkal minden hónapban. Az NGP bevételünk 27 százalékát továbbadja a nonpA rofit National Geographic Society-nek, amely azt tudományos, feltáró, környezetmegóvó és oktatási projektek támogatására fordítja. További információkért kérjük, látogasson el a natgeotv.com vagy a nationalgeographic.com weboldalra, vagy kövessen minket Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, LinkedInen és Pinteresten.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

P&G Media Contact:
Julie deSylva, 513-780-0006
desylva.j@pg.com
vagy
National Geographic Partners LLC
Courtney Rowe, 202-919-2810
Courtney.rowe@natgeo.com

Contacts

P&G Media Contact:
Julie deSylva, 513-780-0006
desylva.j@pg.com
vagy
National Geographic Partners LLC
Courtney Rowe, 202-919-2810
Courtney.rowe@natgeo.com