LIAF: Experts Europees Parlement – E-sigaretten een mogelijke revolutie voor de Europese gezondheid

BRUSSEL--()--Onderstaande is een verklaring van LIAF – Lega Italiana Anti Fumo:

De paneldiscussie in het Europees Parlement erkent de potentiële voordelen van elektronische sigaretten en vindt dat de Europese landen deze producten moeten behandelen als reguliere consumentenproducten om gelijke beschikbaarheid voor alle Europeanen te waarborgen.

Na een debat waarin toonaangevende wetenschappelijke experts het state-of-the-art bewijsmateriaal rond e-sigaretten presenteerden, werd duidelijk dat de gezondheidzorg steeds meer kiest voor een strategie om schade te beperken dan voor een benadering waarin het alleen gaat om ‘stoppen of sterven’.

“Ik ben blij dat ik in het Parlement aandacht heb geschonken aan deze belangrijke kwestie voor de volksgezondheid. Vandaag hebben we geluisterd naar de resultaten van wetenschappelijke onderzoek die ons de voordelen van elektronische sigaretten voor de volksgezondheid hebben laten zien in vergelijking met de conventionele sigaretten. Als besluitvormers moeten we rekening houden met deze resultaten en aan deze innovatieve producten een duidelijk regelgevingskader bieden.” – Giovanni La Via, lid van het Europees Parlement.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

LIAF – Lega Italiana Anti Fumo
Valeria Nicolosi
info@liaf-onlus.org

Contacts

LIAF – Lega Italiana Anti Fumo
Valeria Nicolosi
info@liaf-onlus.org