XPRIZE en All Nippon Airways (ANA) kondigen XPRIZE-wedstrijd van 10 miljoen dollar aan voor ontwikkeling levensechte avatars

ANA Avatar XPRIZE versnelt ontwikkeling van multifunctioneel avatarsysteem dat ons de kans geeft fysieke locaties en mensen op afstand interactief te zien en te horen

AUSTIN, Texas--()--Op de conferentie South By Southwest® (SXSW®) in Austin kondigt Peter H. Diamandis, oprichter en topman van XPRIZE, samen met ANA de ANA Avatar XPRIZE ter waarde van 10 miljoen dollar aan: een internationale, vierjarige competitie voor de ontwikkeling van levensechte avatars. De wedstrijd, waarvoor de inschrijving vandaag is geopend, daagt teams uit versneld een avatarsysteem met meerdere gebruikstoepassingen te ontwikkelen. Dat systeem moet in staat stellen op afstand fysieke plaatsen en andere mensen interactief te zien, te horen en aan te raken via een integraal robotisch apparaat.

“Ons vermogen een andere plaats fysiek te ervaren, of ter plekke hulp te bieden waar dat nodig is, wordt begrensd door de kosten en beschikbare tijd”, zei Diamandis. “De ANA Avatar XPRIZE kan aan de wieg staan van een gedurfd alternatief dat deze begrenzingen wegvaagt, wat ons de kans geeft sneller en efficiënter vaardigheden en praktische ervaring te verdelen over ver uiteengelegen geografische locaties, wat de kloof in afstand, tijd en cultuur overbrugt.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

XPRIZE Media Contact:
Katherine Schelbert, 424.835.3127
katherine.schelbert@xprize.org
or
ANA Media Contact:
Alan Goss, 512.432.1934
alan.goss@hkstrategies.com

Contacts

XPRIZE Media Contact:
Katherine Schelbert, 424.835.3127
katherine.schelbert@xprize.org
or
ANA Media Contact:
Alan Goss, 512.432.1934
alan.goss@hkstrategies.com