Nieuw onderzoek naar resultaten Masimo SpHb® gedurende acute bloedingen en na hydratatie

Masimo Radical-7® with SpHb®, PVi®, and RD rainbow SET™ Sensor (Photo: Business Wire)

NEUCHATEL, Zwitserland--()--Masimo (NASDAQ: MASI) heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van een onlangs gepubliceerd onderzoek van de Universiteit van Cairo. Wetenschappers onderzochten de nauwkeurigheid en afstelling van niet-invasieve, doorlopende monitoring van hemoglobine (SpHb®) gedurende acute bloedingen en na hydratatie. Dit vergeleken ze met een invasieve meetmethode voor hemoglobine in laboratoria gedurende acute bloedingen en na hydratatie.

Dr. Adel en collega’s onderzochten de resultaten van SpHb in verschillende volumes en bij verschillende mates van perfusie. Ze gebruikten intra-operatieve gegevens van 70 patiënten die grote orthopedische operaties zouden ondergaan waarbij veel bloedverlies werd verwacht. SpHb, alsmede de PVi® en Pi van Masimo, werden gemeten met behulp van een Masimo Radical-7® Pulse CO-Oximeter®. Lab-Hb werd gemeten met behulp van een Beckman Coulter LH 750-analyzer. SpHb en Lab-Hb werden drie keer vastgelegd – een nullijnmeting vijf minuten na het inbrengen van een endotracheale tube, een meting na een grote bloeding en een meting na hydratatie. Dit resulteerde in 210 metingen die op hetzelfde moment werden uitgevoerd. Die werden uiteindelijk onderverdeeld in stalen die responsief en niet-responsief waren na hydratatie, en stalen met een hoge en lage perfusie-index.

Met behulp van de Bland-Altman-analyse constateerden de onderzoekers een “uitmuntende correlatie” tussen Lab-Hb en SpHb (r=0.938).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contact:
Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com

Contacts

Media Contact:
Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com