Internationaal onderzoek van 3M laat zien dat wetenschap te weinig waardering krijgt

Bijna de helft geeft in internationale enquête aan sceptisch of onverschillig te staan tegenover wetenschap, maar optimisme over de toekomst van de wetenschap blijft groot.

3M State of Science Index (Graphic: Business Wire)

ST. PAUL, Minn.--()--Wetenschap heeft een voorvechter nodig. Dat is de conclusie van 3M na analyse van de eerste State of Science Index (SOSI), een internationaal onderzoek naar de houding van mensen ten opzichte van wetenschap. Op het eerste gezicht lijkt het sentiment rond wetenschap overweldigend positief: de helft van de respondenten gelooft dat vliegende auto’s werkelijkheid worden in hun leven, en 87 procent omschrijft wetenschap als fascinerend, en niet saai.

Maar bij nadere bestudering laat de enquête zien dat veel mensen zich niet bewust zijn van de impact die wetenschap op hun leven heeft: bijna 40 procent denkt dat hun levens niet heel anders zouden zijn als wetenschap niet bestaat (38 procent). Daarnaast krijgt een patroon van scepticisme de overhand. Het onderzoek wees ook uit dat bijna een derde (32 procent) van de wereldbevolking sceptisch staat tegenover wetenschap, en 20 procent wantrouwt wetenschappers.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ketchum
Paula DeGangi, 646-935-4029
paula.degangi@ketchum.com
of
3M, Corporate Marketing
Robert Brittain, 651-733-7034
rbrittain@mmm.com

Contacts

Ketchum
Paula DeGangi, 646-935-4029
paula.degangi@ketchum.com
of
3M, Corporate Marketing
Robert Brittain, 651-733-7034
rbrittain@mmm.com