Oświadczenie Rich Goudis, dyrektora generalnego Herbalife

LOS ANGELES--()--Spółka Herbalife Ltd. (NYSE: HLF) wydała w dniu dzisiejszym następujące oświadczenie: „Osiągane wyniki i prężne funkcjonowanie naszej spółki odzwierciedlają obrany przez nas cel, jakim jest sprawianie, by świat stał się zdrowszy i szczęśliwszy. Zachęcamy wszystkich, którzy nas nie znają lub nie rozumieją naszej filozofii do kontaktu i bliższego poznania” - powiedział Rich Goudis, dyrektor generalny Herbalife.

Herbalife

Herbalife to globalna spółka z branży żywieniowej, która już od 1980 r. z powodzeniem zmienia życie ludzi z całego świata.

Oferowane przez nas produkty z zakresu odżywiania, kontroli wagi, energii, fitnessu i higieny osobistej są dostępne zarówno na wyłączność, jak i za pośrednictwem niezależnych sprzedawców Herbalife w ponad 90 krajach. Nieustannie staramy się walczyć z problemami o skali globalnej, w tym niedożywieniem i otyłością, oferując najwyższej jakości produkty, możliwość osobistej konsultacji z trenerem Herbalife oraz członkostwo w społeczności, która stanowi dla klientów firmy inspirację do tego, by wiedli aktywny i zdrowy tryb życia.

Zapewniamy wsparcie Fundacji Herbalife na rzecz Rodzin (Herbalife Family Foundation, HFF) oraz realizowanym przez nią programom Casa Herbalife, służącym zapewnieniu dzieciom w potrzebie odpowiednich standardów żywieniowych. Ponadto sponsorujemy ponad 190 światowej klasy sportowców, drużyn i wydarzeń z całego świata, w tym Cristiano Ronaldo, drużynę LA Galaxy oraz zawodników z tytułami mistrzów w wielu innych dyscyplinach sportu.

Spółka zatrudnia ponad 8 000 osób na całym świecie, a zyski ze sprzedaży jej akcji na nowojorskiej giełdzie (NYSE: HLF) osiągnęły w 2017 r. wartość 4,4 mld dolarów. Więcej informacji można uzyskać na stronach Herbalife.com lub IAmHerbalife.com.

Na stronie internetowej Herbalife http://ir.herbalife.com poświęconej relacjom z inwestorami można znaleźć wiele informacji dot. finansów oraz innych informacji o spółce. Spółka zachęca inwestorów do okresowego odwiedzania jej strony internetowej i zapoznawania się z nowymi i zaktualizowanymi wiadomościami.

Gary Kishner
dyrektor ds. relacji z mediami