Spółki Airspan i Sprint zwycięzcami w kategorii „Najlepsze przełomowe rozwiązanie technologii mobilnej” podczas gali rozdania nagród GLOMO 2018

BARCELONA, Hiszpania--()--Spółki Airspan i Sprint zwyciężyły w kategorii „Najlepsze przełomowe rozwiązanie technologii mobilnej”. Nagrodę przyznano w uznaniu dla przełomowego rozwiązania, które zostało skutecznie wdrożone na skalę masową, tj. urządzenia Magic Box, które jest pierwszą tego typu w pełni bezprzewodową, małą stacją bazową, przeznaczoną do użytku wewnętrznego, zaprojektowaną w celu poprawy efektywności sieci, szybkości przesyłu danych oraz zwiększenia wygody użytkowników.

„Jesteśmy niezwykle szczęśliwi, że nasze rozwiązanie zdobyło uznanie w oczach kapituły Globalnego Stowarzyszenia Operatorów Sieci Komórkowych (GSMA) - tym bardziej, że naszą konkurencję w tej kategorii stanowiły jedne z największych firm na świecie - powiedział Robert Kingsley, dyrektor ds. małych stacji bazowych oraz rozwoju technologii WiFi spółki Sprint. - Łatwość instalacji oraz wbudowana inteligencja urządzenia Magic Box sprawiają, że z każdym dniem jakość korzystania z internetu przez naszych klientów ulega poprawie”.

„Nasza współpraca ze spółką Sprint umożliwia nam urzeczywistnienie dawno obiecywanej poprawy efektywności sieci oraz zwiększenie jej zasięgu i przepustowości bez ponoszenia znacznych kosztów - powiedział Eric Stonestrom, dyrektor generalny Airspan Networks. - Magic Box jest odpowiedzią na potrzebę stworzenia niedrogiego rozwiązania, które użytkownik może zainstalować we własnym zakresie, a które zarazem gwarantuje wysoką wydajność, jak i rozwiązuje problemy związane z ograniczeniami zasięgu”.

Nagroda w kategorii „Najlepsze przełomowe rozwiązanie technologii mobilnej” podkreśla wkład operatorów telefonii komórkowej, producentów oraz dostawców w zwiększanie zakresu użytkowania technologii mobilnych, poprawę jakości usług dla odbiorców oraz rozszerzanie możliwości biznesowych.

Do tej kategoria o niezwykle szerokim zakresie zaliczają się m.in. podzespoły, mikroprocesory, karty pamięci, chipsety, wyświetlacze, nagłośnienie, akumulatory, systemy operacyjne, interfejsy programu aplikacyjnego (API), a także innowacje w zakresie wyglądu czy formy urządzeń. Nagrody GLOMO są przyznawane w uznaniu dla ogromnego zróżnicowania globalnego rynku technologii mobilnych, który nieustannie się rozwija i wzbogaca o kolejne elementy, mające na celu poprawę jakości korzystania przez odbiorców; w związku z powyższym, spółki Sprint i Airspan są niezwykle dumne z faktu otrzymania nagrody GLOMO 2018.

Airspan.com
Damiano Coletti