CA Ventures plant investering van 500 miljoen dollar in Europese woningmarkt

Projectontwikkelaar en exploitant uit VS richt vizier op studentenhuisvesting en wooncomplexen voor meerdere huishoudens in de Europese Unie

ARC at Old Colony (Chicago): CA Ventures transformed an existing office building into a 384-bed student housing community serving Illinois’ largest concentration of urban college campuses. (Photo: Business Wire)

CHICAGO--()--CA Ventures uit Chicago kondigt aan de komende vijf jaar 500 miljoen dollar te investeren in de Europese woningmarkt, voornamelijk in de segmenten voor studentenwoningen en appartementencomplexen voor meerdere huishoudens.

CA Ventures, een verticaal geïntegreerde eigenaar, ontwikkelaar en exploitant van appartementen voor iedere levensfase, bezit een portefeuille ter waarde van 6,7 miljard dollar, bestaande uit studentenwoningen en woningcomplexen voor gezinnen of ouderen in de Verenigde Staten. In de afgelopen acht jaar heeft de entiteit voor studentenhuisvesting, CA Student Living, een portefeuille van 3 miljard dollar gecreëerd voor veertig universiteiten in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika en ,recentelijk, Europa. CA verkocht in dezelfde periode studentenwoningen ter waarde van 2,5 miljard dollar. De investeerder hanteert een strategie waarbij het rijk gefaciliteerde appartementen levert aan markten in binnen- en buitenland waar universiteiten moeite hebben het sterk gestegen aantal inschrijvingen bij te benen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Taylor Johnson
Sara Williams, (312) 267-4510
swilliams@taylorjohnson.com
or
Abe Tekippe, (312) 267-4528
atekippe@taylorjohnson.com
or
CA Ventures LLC
JJ Smith, (312) 994-1882
jjsmith@ca-ventures.com

Contacts

Taylor Johnson
Sara Williams, (312) 267-4510
swilliams@taylorjohnson.com
or
Abe Tekippe, (312) 267-4528
atekippe@taylorjohnson.com
or
CA Ventures LLC
JJ Smith, (312) 994-1882
jjsmith@ca-ventures.com