Wereldbank en GSMA kondige samenwerking aan om big data van IoT in te zetten voor ontwikkeling

BARCELONA, Spanje--()--De president van de Wereldbank, Jim Yong Kim, heeft vandaag bekendgemaakt dat het instituut gaat samenwerken met de GSMA en mobiele telecomproviders om big data van het Internet der Dingen (IoT) in te zetten voor de strijd tegen extreme armoede en het ontsluiten van nieuwe economische aanjagers.

Het initiatief, dat op het Mobile World Congress 2018 van GSMA in Barcelona werd aangekondigd, brengt nieuwe inzichten aan het licht met behulp van geanonimiseerde gegevens die mobiele telecomproviders verzamelen via IoT-apparatuur en geaggregeerde data van smartphones. Het project roept bestuurders, ontwikkelingspartners en overheden ook op samen te werken aan een faciliterende omgeving voor het IoT, maar gelijktijdig de persoonlijke privacy te beschermen. Dit is het eerste brede initiatief tussen de branche voor mobiele communicatie en een grote multilaterale ontwikkelingsbank, die zijn samengebracht door de GSMA, die bijna 800 mobiele telecomproviders en meer dan 300 bedrijven in het bredere mobiele ecosysteem vertegenwoordigt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

World Bank
Washington
Mauro Azeredo
mazeredo@worldbank.org,
+1 (202) 460-2033
or
GSMA
Barcelona
Beau Bass
beau.bass@webershandwick.com
+44 79 7662 4962

Contacts

World Bank
Washington
Mauro Azeredo
mazeredo@worldbank.org,
+1 (202) 460-2033
or
GSMA
Barcelona
Beau Bass
beau.bass@webershandwick.com
+44 79 7662 4962