Moeder die baby verloor door medische fout naar World Patient Safety, Science & Technology Summit

Panel publiceert bewezen protocol ter preventie van verkeerd geplaatste voedings- en afvoerbuisjes

Deahna Visscher will share her personal experience of losing her 11-day old son to a medical error. (Photo: Business Wire)

LONDEN--()--De kersverse moeder Deahna Visscher had hoop. Hoewel haar zoon Grant was geboren met een hartafwijking, ging het na een operatie erg goed met hem. Elf dagen na zijn geboorte, vonden artsen dat hij snel het ziekenhuis kon verlaten. Maar dat gebeurde niet. Een verpleegkundige bracht een voedingsbuisje verkeerd in, waardoor de trachea van het kleine kind werd doorboord en zijn longen zich met vloeistof vulden. “De verpleger vroeg me naar de hal te gaan en om hulp te vragen”, herinnert Deahna zich. “Ik vertelde hun dat mijn zoon blauw werd en keek toe hoe twintig ziekenhuismedewerkers hem probeerden te redden.” Grant werd om 21.10 dood verklaard.

Sinds die tragische nacht in 2008 is Deahna een fel belangenbehartiger. De Patient Safety Movement Foundation (PSMF) is daarom verheugd bekend te maken dat ze op de zesde World Patient Safety, Science & Technology Summit deelneemt aan een panelgesprek over de plaatsing van buisjes voor nasogastrische voeding en afvoer en de verificatie daarvan. De top vindt plaats op zaterdag 24 februari 2018.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Patient Safety Movement Foundation
Tanya Lyon, 949-351-2858
tanya.lyon@patientsafetymovement.org

Contacts

Patient Safety Movement Foundation
Tanya Lyon, 949-351-2858
tanya.lyon@patientsafetymovement.org