Westinghouse Electric Company ondertekent samenwerkingsovereenkomst voor ontwikkeling van loodgekoelde snelle reactor

CRANBERRY TOWNSHIP, Pa.--()--Westinghouse Electric Company heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van technologie voor een loodgekoelde snelle reactor (LFR) met het Italiaanse nationale agentschap voor nieuwe technologieën, energie en duurzame economische ontwikkeling (ENEA) en Ansaldo Nucleare. De overeenkomst toont de inzet van elke partij om samen te werken aan de ontwikkeling van een volgende generatie kerncentrale op basis van LFR-technologie, die zowel intrinsiek veilig als economisch concurrerend is op de wereldwijde energiemarkten.

Deze overeenkomst is een boeiende stap in de richting van de ontwikkeling van een loodgekoelde snelle reactor voor de markt,” aldus Ken Canavan, Chief Technology Officer en Vice President, Global Technology Office, bij Westinghouse. “De LFR is een doorbraaktechnologie voor schone energiesectoren, en Westinghouse is verheugd om met zulke ervaren partners samen te werken om dit innovatieve concept tot een goed einde te brengen.”

Naast de elektriciteitsopwekking op basislastniveau zal de werking op hoge temperaturen van de LFR een breed scala aan toepassingen mogelijk maken, zoals een effectief belastingsvolgvermogen mogelijk gemaakt door een innovatief systeem voor thermische energieopslag, levering van proceswarmte voor industriële toepassingen en waterontzilting.

ENEA is een wereldleider in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van op loodgebaseerde systemen en is momenteel een van de beste en grootste experimentele faciliteiten voor LFR-onderzoek in de wereld.

Ansaldo Nucleare heeft uitgebreide ervaring in het ontwerp, de levering, het onderhoud en de ontmanteling van kerncentrales en heeft de afgelopen 15 jaar een leidende rol gespeeld in verschillende internationale LFR-ontwikkelingsprogramma's.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
cassels@westinghouse.com

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
cassels@westinghouse.com