Beleid rond frequentiebanden beïnvloedt kwaliteit van mobiele services voor consumenten in Latijns-Amerika, beweert GSMA in nieuwe rapport

Latijns-Amerikaanse prijzen 60 procent hoger dan in Europa

Overheidsbeleid belemmert oplevering van nieuwe services in de regio

BUENOS AIRES, Argentina--()--De GSMA heeft vandaag een nieuw rapport gepubliceerd, met de titel ‘Effective Spectrum Pricing in Latin America: Policies to support better quality and more affordable mobile services’ , over de invloed van spectrumbeleid in Latijns-Amerika op de beschikbaarheid en kwaliteit van mobiele services voor consumenten in de regio.

Het nieuwe rapport over prijsontwikkelingen in 15 Latijns-Amerikaanse landen onderstreept hoe beslissingen van autoriteiten over spectrumprijzen een nadelige invloed kunnen hebben op de kwaliteit en kosten van mobiele breedband. Hoewel veilingen een effectief middel zijn om een frequentieband toe te kennen, zouden autoriteiten beleid moeten voeren dat de maatschappelijke baten op de lange termijn maximaliseert, in plaats prijzen te verhogen voor kortetermijnwinsten. De snel gestegen frequentieprijzen in Latijns-Amerika – die bijna het dubbele zijn van Europese prijzen – drukken aanzienlijk op de financiën binnen de branche, wat de oplevering van vernieuwende netwerken belemmert.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For the GSMA
Tati Cantoni: +55 11 95210-2225
Taticantoni@pimenta.com
or
Beau Bass
+44 79 7662 4962
beau.bass@webershandwick.com
GSMA Press Office
or
Media Contacts:
pressoffice@gsma.com

Contacts

For the GSMA
Tati Cantoni: +55 11 95210-2225
Taticantoni@pimenta.com
or
Beau Bass
+44 79 7662 4962
beau.bass@webershandwick.com
GSMA Press Office
or
Media Contacts:
pressoffice@gsma.com