Raf Simons bemutatta CALVIN KLEIN 205W39NYC számára tervezett 2018-as őszi kollekcióját

A VENDÉG HÍRESSÉGEK ÉS AZ ELSŐ SORBAN ÜLŐK FÉNYKÉPEI LETÖLTHETŐK A KÖVETKEZŐ INTERNETES CÍMEN: calvin-klein-205w39nyc-f18-runway-show-celeb (A LINK 2018. MÁRC. 14-IG (SZERDA) ÁLL RENDELKEZÉSRE)

A TELJES KOLLEKCIÓ FÉNYKÉPEI LETÖLTHETŐK A KÖVETKEZŐ INTERNETES CÍMEN: calvin-klein-205w39nyc-f18-runway-show-link (A LINK 2018. MÁRC. 13-IG (KEDD) ÁLL RENDELKEZÉSRE)

The front row at the Fall 2018 CALVIN KLEIN 205W39NYC runway show last night in New York

NEW YORK--()--A CALVIN KLEIN ma bejelentette, hogy a márka kreatív igazgatója, Raf Simons, tegnap este bemutatta 2018. évi őszi CALVIN KLEIN 205W39NYC kollekcióját New York Cityben, az Amerikai Tőzsde épületében.

"Ez a kollekció a CALVIN KLEIN-ről bennem élő kép továbbgondolása, az amerikai társadalom leképezése és egyben kiterjesztése, általánossá, univerzálissá lényegülése. Allegória, amely az Óvilág és az Újvilág találkozását jelképezi, és tükrözi Amerika felfedezését, az 1960-as évekbeli űrversenyt és a huszonegyedik század információs társadalmának jellemzőit. A demokrácia fogalmára épít, hangsúlyozva, hogy nem létezik kulturális hierarchia: az elemek vegyítése emancipálja a ruhákat, és az értelmezésük, a történet, amit hordoznak, egyfajta kollázsként összeállva új felfedezést kínál, egy új, másfajta álmot. Ami azonban a legfontosabb jegye a kollekciónak, az a szabadság. Ez az a szó, amely mindennél jobban leírja Amerikát és a CALVIN KLEIN-t." - Raf Simons, 2018. Február 13.

A LANDSCAPES (TÁJAK) nevet viselő 2018. évi őszi CALVIN KLEIN 205W39NYC show-t egy epikus, valószerűtlen terepen rendezték meg, amelynek egyes részletei egy filmforgatás díszleteire emlékeztetnek. A háttér a CALVIN KLEIN legutóbbi reklámkampányainak történeteit idézi, bár kissé átalakítva: a Sterling Ruby által a márka számára készített installációk töredékeinek egy, a 2018-as tavaszi CALVIN KLEIN 205W39NYC kampány hirdetéseiben látható tizenkilencedik századbeli pajta szolgál háttérként; a pajta falaira felragasztott óriásplakátokon Andy Warhol művei láthatók, amelyek szintén a tavaszi kollekciót népszerűsítő kampányban szerepeltek, a pajta mellett ellenpontként pedig többnyire laboratóriumokban vagy kutatóközpontokban használt modern szellőzőcsövek húzódnak. A padlón rengeteg pattogatott kukorica van szétszórva, ami messzebbről nézve szélfútta hókupacokra emlékeztet.

A kollekció és a helyszín a CALVIN KLEIN és a Warhol Alapítvány (The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts) közti többszintű együttműködést tükrözi. A Warner Bros. Looney Tunes (Bolondos dallamok) rajzfilmjeinek karakterei, Vili, a prérifarkas (Wile E. Coyote) és a Kengyelfutó Gyalogkakukk (Road Runner), amelyek eredetileg az 1949-től vetített rövid mozifilmekben szerepeltek, szintén megjelennek a kollekció egyes darabjain, a gyermeki ártatlanságra, az amerikai fiatal nemzedék fontosságára emlékeztetve, és példázva az "amerikai álom" megvalósításáért folytatott küzdelmet.

Simons úr 2018-as őszi kollekcióját válogatott nézőközönség előtt vonultatta fel: a meghívottak listáján többek közt olyan neves személyiségek szerepeltek, mint Nicole Kidman, Lupita Nyong'o, Isabelle Huppert, Margot Robbie, Millie Bobby Brown, A$AP Rocky, Laura Dern, Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Letitia Wright, Sebastian Stan, Bill Skarsg?rd, Lucas Hedges, Judith Light, Kyle MacLachlan, James Murphy, Sandy Brant, Cindy Sherman, Kelela, Dev Hynes, Christina Ricci, Harris Dickinson, Ashton Sanders, Alex Hibbert, Rowan Blanchard, Amandla Stenberg, Anya Taylor Joy, Rachel Brosnahan, Alfie Allen, Bernard Sumner, Dane DeHaan, Paris Jackson, Maya Hawke, Jack Kilmer, Julia Garner, Sergei Polunin, Annabelle Sciorra, Valeria Bilello, Natasha Dupeyrón, Cindy Crawford, Rande Gerber, Karlie Kloss, Carolyn Murphy, Helena Christensen, Winnie Harlow, Jelly Lin, Jessica Jung, Camila Coelho, Helena Bordon, Brian Anderson, Helena Hauff, Richie Hawtin, és Clara3000.

A CALVIN KLEIN globális, ún. lifestyle (bizonyos életstílust/életérzést képviselő) márka, amely a merész, progresszív megoldásokat csábító esztétikai stílussal ötvözi. Célunk az, hogy vevőinket, közönségünket lázba hozzuk és inspiráljuk provokatív képvilágunkkal és az érzékeket felébresztő, meghökkentő ruháinkkal.

A Calvin Klein és üzleti partnere, Barry Schwartz által 1968-ban lefektetett alapokra építve a cég letisztult, innovatív stílusának köszönhetően mára az amerikai divat egyik neves vezetőjévé vált. A több mint 110 országban forgalmazott CALVIN KLEIN márkatermékekből származó globális értékesítési árbevétel 2016-ban meghaladta a 8 milliárd USA dollárt. A CALVIN KLEIN több mint 10000 értékesítési partnert foglalkoztat világszerte. 2003-ban a vállalatot felvásárolta a PVH Corp.

Amit a PVH Corp.-ról tudni kell…

A PVH Corp. 135 éves működése során számos sikeres, az amerikai divat hagyományaira építő márkát és vállalkozást hívott életre, melynek eredményeként mára a világ egyik legnagyobb ruhaipari vállalatává vált. Cégünk több mint 35000 értékesítési partnere több mint 40 országban összesen mintegy 8 milliárd USA dollár összegű éves árbevételt ért el. A társaság tulajdonát képezik olyan ikonikus márkák, mint a CALVIN KLEIN, a TOMMY HILFIGER, a Van Heusen, az IZOD, az ARROW, a Speedo*, a Warner's, az Olga és a fehérneműket forgalmazó, digitális értékesítésre összpontosító True & Co., mely márkanevek, valamint egyéb ismert amerikai és nemzetközi márkanevek, továbbá licencbe adott márkanevek alatt számos különféle terméket forgalmazunk.

*A Speedo márka a Speedo International Limited által Észak-Amerika területére és a Karib-térségre adott örökös licenc alapján kerül forgalmazásra.

MŰVÉSZETI ALKOTÁSOK:

Egyes ruhadarabokon Andy Warhol műalkotások szerepelnek ©/®/™ The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.;

Looney Tunes (Bolondos dallamok) és az ahhoz kapcsolódó karakterek és elemek © & ™

Warner Bros. Entertainment Inc.

IMÁZS - KIFUTÓ: © 2018 Giovanni Giannoni

FÉNYKÉPEK - HÍRESSÉGEK PORTRÉI + ELSŐ SOR: © 2018 BFA.com

TOVÁBBI FÉNYKÉPEK A KÖVETKEZŐ LINKEN ÉRHETŐK EL: www.BFA.com

VÁGÓKÉPEK (B-ROLL) KÖZVETÍTÉS CÉLJÁRA KÉRHETŐK

Contacts

Calvin Klein, Inc.
Michelle Bowers, 212-292-9143
Director, Public Relations
michellebowers@ck.com
vagy
Jacqueline Giusti, 212-292-9749
Coordinator, Corporate Communications
jacquelinegiusti@ck.com

Contacts

Calvin Klein, Inc.
Michelle Bowers, 212-292-9143
Director, Public Relations
michellebowers@ck.com
vagy
Jacqueline Giusti, 212-292-9749
Coordinator, Corporate Communications
jacquelinegiusti@ck.com