Raf Simons presenteert zijn najaarscollectie 2018 voor CALVIN KLEIN 205W39NYC

BEELDEN VAN BEROEMDE GASTEN EN EERSTE RIJ BESCHIKBAAR VOOR DOWNLOAD: calvin-klein-205w39nyc-f18-runway-show-celeb (LINK GELDIG TOT WOE. 14 MAART 2018)

BEELDEN VAN VOLLEDIGE COLLECTIE BESCHIKBAAR VOOR DOWNLOAD: calvin-klein-205w39nyc-f18-runway-show-link (LINK GELDIG TOT DI. 13 MAART 2018)

Lupita Nyong’o attends the CALVIN KLEIN 205W39NYC Fall 2018 runway show

NEW YORK--()--CALVIN KLEIN heeft vandaag bekendgemaakt dat afgelopen avond de Chief Creative Officer van het merk, Raf Simons, zijn CALVIN KLEIN 205W39NYC -najaarsdefilé 2018 heeft gepresenteerd op de Amerikaanse beurs in New York City.

“Deze collectie is een evolutie van mijn idee over CALVIN KLEIN: het idee van een visie op de Amerikaanse samenleving, maar nu breder en universeler. Het is een allegorie voor een ontmoeting tussen oude werelden en nieuwe werelden die betrekking heeft op de ontdekking van Amerika, de Space Race uit de jaren zestig en het informatietijdperk van de eenentwintigste eeuw. Net als in een democratie is er geen culturele hiërarchie: de mixen zorgen ervoor dat de kleding en referenties loskomen van hun betekenis, van hun eigen verhaal, en veranderen ze in een collage om iets anders te ontdekken, een andere droom. Meer dan wat ook gaat hij bij deze collectie om vrijheid. Een woord dat Amerika en CALVIN KLEIN definieert.” - Raf Simons, 13 februari 2018

De CALVIN KLEIN 205W39NYC-najaarsshow 2018, die de titel LANDSCAPES heeft, werd opgevoerd op een tegelijkertijd episch en onwerkelijk terrein dat terug deed denken aan een cinematografisch geluidspodium. Het decor is gebaseerd op de recente geschiedenis van CALVIN KLEIN, maar werd opnieuw geconfigureerd: fragmenten van de installaties van Sterling Ruby voor het merk verschenen afgezet tegen delen van de prairieschuur uit de negentiende eeuw uit de CALVIN KLEIN 205W39NYC-voorjaarscampagne 2018; de schuurwanden zijn behangen met afbeeldingen op billboard-schaal van de kunstwerken van Andy Warhol die in dezelfde collectie werden gebruikt; en daarnaast zijn luchtkanalen te zien, wat een vreemd wetenschappelijk of laboratoriaal tintje oplevert. De vloerbedekking heeft enorme popcornsporen, waardoor deze van een afstand op sneeuw lijkt.

De collectie en locatie toonden de voortdurende samenwerking op meerdere niveaus tussen CALVIN KLEIN en The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts. De Looney Tunes-personages Wile E. Coyote en Road Runner van Warner Bros, oorspronkelijk getoond als shorts in bioscopen vanaf 1949, zijn ook te zien op bepaalde kledingstukken. Deze laatstgenoemden doen denken aan de onschuld van de kinderjaren, het allesbepalende idee van de Amerikaanse jeugd, en tevens kunnen ze gezien worden als een parabel van het nastreven van de Amerikaanse Droom.

Dhr. Simons presenteerde zijn najaarscollectie 2018 aan een publiek met talloze opmerkelijke gasten, waaronder Nicole Kidman, Lupita Nyong’o, Isabelle Huppert, Margot Robbie, Millie Bobby BrownA$AP RockyLaura Dern, Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Letitia WrightSebastian Stan, Bill SkarsgårdLucas Hedges, Judith LightKyle MacLachlanJames Murphy, Sandy Brant, Cindy Sherman, Kelela, Dev Hynes, Christina Ricci, Harris Dickinson, Ashton SandersAlex Hibbert, Rowan Blanchard, Amandla Stenberg, Anya Taylor Joy, Rachel Brosnahan, Alfie Allen, Bernard Sumner, Dane DeHaan, Paris Jackson, Maya Hawke, Jack Kilmer, Julia GarnerSergei Polunin, Annabelle Sciorra, Valeria Bilello, Natasha Dupeyrón, Cindy Crawford, Rande Gerber, Karlie KlossCarolyn MurphyHelena ChristensenWinnie Harlow, Jelly Lin, Jessica Jung, Camila Coelho, Helena Bordon, Brian Anderson, Helena Hauff, Richie Hawtin en Clara3000.

CALVIN KLEIN is een wereldwijd lifestylemerk dat symbool staat voor gedurfde, progressieve idealen en een verleidelijke esthetiek. We proberen ons publiek in vervoering te brengen en te inspireren met behulp van provocerende beelden en opvallende ontwerpen om de zintuigen te prikkelen.

Het bedrijf werd opgericht in 1968 door Calvin Klein en zijn zakenpartner Barry Schwartz. We hebben onze reputatie opgebouwd als een leider in de Amerikaanse mode door middel van onze zuivere esthetiek en innovatieve ontwerpen. De wereldwijde retailverkoop van de merkproducten van CALVIN KLEIN overschreed $ 8 miljard in 2016 en de producten werden gedistribueerd in meer dan 110 landen. CALVIN KLEIN heeft wereldwijd meer dan 10.000 medewerkers. Wij werden in 2003 verworven door PVH Corp.

Over PVH Corp.

Met een geschiedenis die meer dan 135 jaar teruggaat, heeft PVH uitmuntend werk verricht bij het laten groeien van merken en bedrijven met een rijk Amerikaans erfgoed, en werd het zo een van de grootste kledingbedrijven ter wereld. We hebben meer dan 35.000 medewerkers die actief zijn in meer dan 40 landen, met een jaarlijkse omzet van meer dan $ 8 miljard. We zijn de eigenaar van de iconische merken CALVIN KLEIN, TOMMY HILFIGER, Van Heusen, IZOD, ARROW, Speedo*, Warner’s en Olga, alsook het digitaal gerichte merk voor intieme kledingstukken True & Co., en verkopen een verscheidenheid van goederen onder deze en andere nationaal en internationaal bekende merken die we in beheer of gelicentieerd hebben.

*Het merk Speedo is tot in het oneindige gelicentieerd voor Noord-Amerika en het Caribisch gebied van Speedo International, Limited.

KUNSTWERKEIGENAREN:
Kunstwerken van Andy Warhol op kledingstukken ©/®/™ The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.;

Looney Tunes en alle bijbehorende personages en elementen © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc.

BEELDEIGENAAR – RUNWAY LOOKS: © 2018 Giovanni Giannoni

BEELDEIGENAAR – CELEB PORTRAITS + FRONT ROW: © 2018 BFA.com

AANVULLENDE BEELDEN BESCHIKBAAR OP www.BFA.com

B-ROLL BESCHIKBAAR VOOR UITZENDING OP VERZOEK

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Calvin Klein, Inc.
Michelle Bowers, 212-292-9143
Director, Public Relations
michellebowers@ck.com
of
Jacqueline Giusti, 212-292-9749
Coordinator, Corporate Communications
jacquelinegiusti@ck.com

Contacts

Calvin Klein, Inc.
Michelle Bowers, 212-292-9143
Director, Public Relations
michellebowers@ck.com
of
Jacqueline Giusti, 212-292-9749
Coordinator, Corporate Communications
jacquelinegiusti@ck.com