World Patient Safety Summit wil onnodige keizersnedes tegengaan

Onderzoekers zeggen dat bijna de helft van keizersnedes onnodig zijn, maar dat de operatie wel risico’s op korte en lange termijn met zich meebrengt

Kristen Terlizzi will share her near-fatal experience of postpartum care at the 6th Annual World Patient Safety, Science & Technology Summit in London, UK. (Photo: Business Wire)

LONDON--()--Twee vrouwen die een keizersnede met complicaties na de bevalling hebben overleefd, nemen 24 februari deel aan een panelgesprek met vooraanstaande sprekers op de World Patient Safety Science & Technology Summit van 2018 in Londen.

Volgens wetenschappers neemt het aantal keizersnedes bij bevallingen toe, maar is die ingreep in de helft van de gevallen niet noodzakelijk, terwijl complicaties over de operatie niet altijd goed bekend zijn. De Patient Safety Movement Foundation kondigt met trots de panelleden aan voor het Reducing Unnecessary C-Sections in Hospitals Panel. Dit zijn Jill Arnold en Kristen Terlizzi, die beiden felle behartigers van patiëntbelangen zijn sinds hun bijna fatale ervaringen gedurende een bevalling via een keizersnede en de complicaties die daaruit voortvloeiden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Patient Safety Movement Foundation
Tanya Lyon, (949) 351-2858
tanya.lyon@patientsafetymovement.org

Contacts

Patient Safety Movement Foundation
Tanya Lyon, (949) 351-2858
tanya.lyon@patientsafetymovement.org