WTO-baas, Malcolm Gladwell en visionairs sluiten World Government Summit 2018 af met prognoses voor de toekomst

  • Ontwikkelde economieën verliezen banen aan technologie, niet aan immigranten of handel, zegt WTO-chef 
  • Markt voor cryptovaluta’s nog in de kinderschoenen, maar opkomende technologie heeft reële toekomst 
  • Voor overheden breekt het moment aan de pijlen te richten op geïndividualiseerde oplossingen in plaats van programma’s op massaschaal

HE Roberto Carvalho de Azevêdo, Director-General of the World Trade Organization (WTO), speaking at the sixth edition of the World Government Summit (WGS 2018) in Dubai, at a session titled: 'The Outlook for Global Trade in a Hyperconnected World', moderated by CNN's Emerging Markets Editor John Defterios (Photo: AETOSWire)

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten--()--De zesde editie van het World Government Summit (WGS 2018) is in Dubai afgesloten met inspirerende toespraken over de ingrijpende en onomkeerbare veranderingen door innovatie en een pleidooi voor de aanpassing van instituties aan nieuwe verhoudingen in de wereld.

“Acht van de tien banen die in ontwikkelde economieën verdwijnen, gaan verloren aan nieuwe technologie – niet aan handel of immigranten”, zei Roberto Carvalho de Azevêdo, directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). “E-commerce is de realiteit. Het is voor de 164 lidstaten belangrijk de discussie hierover aan te gaan, maar niet alle landen zijn daartoe bereid.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

WGS Media Team
Aurelien Raspiengeas, +971559548659
Media Representative
media@worldgovernmentsummit.org

Contacts

WGS Media Team
Aurelien Raspiengeas, +971559548659
Media Representative
media@worldgovernmentsummit.org