Procter & Gamble organiseert panelgesprek over gender bias met olympiërs Justine & Chloe Dufour-Lapointe, Michelle Kwan, Elana Meyers Taylor en Katarzyna Bachleda-Curuś

P&G athletes join together for an important discussion about not letting gender become an obstacle to achieving their dreams in a panel hosted by Olympian and retired figure skater Michelle Kwan at the P&G Family Home during the Olympic Winter Games PyeongChang 2018. (Photo: Business Wire)

PYEONGCHANG, Zuid-Korea--()--In het kader van de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang heeft Procter & Gamble (NYSE: PG) – internationaal olympisch partner – een paneldiscussie georganiseerd over de gendergelijkheid. In het panel zaten vrouwelijke olympiërs, die hun eigen weg naar de wereldtop bespraken. De discussie ging ook over de rol van hun moeders en steun en mentorschap van andere vrouwen. Daarnaast spraken ze de hoop uit dat de huidige beweging voor gendergelijkheid invloed heeft op toekomstige generaties van vrouwelijke sporters.

Anita DeFrantz, winnaar van een olympische medaille, de eerste vrouwelijke vicevoorzitter van het uitvoerend IOC-bestuur en onvermoeibaar voorvechtster voor gendergelijkheid in sport, gaf een openingstoespraak voor het panel. Dat bestond uit:

  • Michelle Kwan – Winnaar van een olympische medaille, wereldkampioen en de vaakst onderscheiden kunstschaatsster uit de Verenigde Staten. Ze is nu internationaal belangenbehartiger voor haar sport en vrouwen in het bedrijfsleven.
  • Elana Meyers Taylor – Medaillewinnaar op de Spelen van 2012 en 2014 en een van de eerste vrouwelijke piloten van een gemengde viermansbob, waarmee ze alle stereotypen in haar sport tartte.
  • Katarzyna Bachleda-Curuś – Pools recordhoudster in het langebaanschaatsen en tweevoudig medaillewinnares op de Olympische Spelen. Ze doet voor de vijfde keer mee aan de Winterspelen en is de trotse moeder van twee dochters.
  • Justine & Chloe Dufour-Lapointe – Canadese mogulskiërs die allebei een medaille hebben gewonnen op de Winterspelen van 2014 in Sotsji. Justine won ook zilver in Pyeongchang.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Procter & Gamble
Ivanette Bonilla, 513–725–5131
E-mail: bonilla.i@pg.com

Contacts

Procter & Gamble
Ivanette Bonilla, 513–725–5131
E-mail: bonilla.i@pg.com