Exportvriendelijke virtuele simulator zal door Meggitt Training Systems tentoongesteld worden tijdens de Security & Counter Terror Expo

SUWANEE, Georgia, VS--()--Meggitt Training Systems, de toonaangevende leverancier van geïntegreerde trainingsproducten en diensten voor live-fire en virtuele wapens voor de strijdkrachten en rechtshandhavingsinstanties, zal zijn exportvriendelijke FATS® 100MIL trainingssysteem voor handvuurwapens tijdens de Security & Counter Terror Expo (SCTX) demonstreren. Het nationale veiligheidsevenement zal van 6-7 maart 2018 in de Olympia in Londen gehouden worden.

De FATS 100MIL van Meggitt Training Systems heeft voor program-of-record-successen gezorgd voor de US Army Engagement Skills Trainer (EST II) en de US Marine Corps Indoor Simulated Marksmanship Trainer (ISMT). Meggitt zal het systeem demonstreren met een verscheidenheid aan wapens, inclusief die op basis van de bedrijfseigen BlueFire®-draadloze technologie, en het is de eerste keer dat het bedrijf exposeert op de SCTX.

“De FATS 100MIL is het resultaat van constante innovatie en ervaring vergaard door het leveren en ondersteunen van 5.100 virtuele systemen wereldwijd,” aldus Mark Mears, Europese General Manager voor Meggitt Training Systems. “Klanten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Canada, Singapore, Australië, België en elders hebben gekozen voor Meggitt om te voldoen aan hun strenge virtuele trainingsvereisten.”

De FATS 100MIL is een belangrijke uitbreiding op het gebied van wapentraining, waarbij revolutionaire functies zoals geavanceerd game-engine 3D-scherpschutterstraining, verbeterde diagnostiek met intelligente automatische coaching en collectieve training geïntroduceerd worden. Het nieuwe systeem biedt een indrukwekkende reeks functionaliteiten voor zowel de instructeur als trainee. Het omvat degelijke wapenbehandeling en analyses van doeltreffendheid, coachingsgereedschappen voor versterking of correctie, en verbeterde grafische mogelijkheden voor een allesomvattend meeslepend trainingsplatform.

In het afgelopen jaar heeft Meggitt zijn aanbod van virtuele simulatie uitgebreid, door het draagbare trainingssysteem FATS 100P te introduceren. Het systeem is voorzien van volledige scherpschutter- en op video gebaseerde, oordeelkundige trainingsmogelijkheden in een compacte vormfactor. Tevens is de FATS 300MIL aangekondigd, een systeem dat een 300-graden meeslepende ervaring op vijf schermen biedt voor realistische scherpschutter-, collectieve en beoordelende training. Tot slot toonde het bedrijf zijn Live-Fire Screen dat alle voordelen van een virtuele training naar een indoor schietbaan of schiethuis brengt, dankzij het gebruik van een zelfherstellend rubberen scherm dat ontworpen is om bestand te zijn tegen 50.000 patronen, voordat het vervangen moet worden.

Bezoek stand B40 of maak een afspraak via https://meggitttrainingsystems.com/about/request-a-meeting-with-meggitt-training-systems/ om tijdens de Security & Counter Terror Expo een demonstratie van een FATS 100MIL bij te wonen of een gesprek te hebben met een vertegenwoordiger van Meggitt.

Over Meggitt Training Systems

Meggitt Training Systems, producenten van FATS®- en Caswell-technologieën, een divisie van Meggitt PLC, is de meest vooraanstaande leverancier van geïntegreerde live-fire-trainingssystemen en trainingssystemen voor virtuele wapens. Na de aankoop van FATS® virtuele trainingssystemen en Caswell International's live-fireterreinen en -diensten is Meggitt Training Systems doorgegaan met het uitbreiden van de mogelijkheden gebaseerd op het blijvend resultaat van deze twee brancheleiders. Meer dan 13.000 Meggitt live-fire-terreinen en 5.100 virtuele systemen zijn internationaal in het veld gebracht om beoordelingstraining, training van situationeel bewustzijn en scherpschutterstraining voor de strijdkrachten en ordehandhavings- en veiligheidsorganisaties te bieden.

Meggitt Training Systems heeft ruim 400 mensen in dienst op het hoofdkantoor in Atlanta en op zijn vestigingen in Orlando, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VAE, Australië en Singapore. Het bedrijf kan overal ter wereld onderhoudspersoneel inzetten voor instructeurstraining, systeeminstallatie en onderhoud.

Over Meggitt PLC

Meggitt PLC, met hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk, is een internationale groep die actief is in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meggitt is bekend om de gespecialiseerde techniek voor extreme omgevingen en wereldmarktleider op het gebied van luchtvaart, defensie en energie. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna 11.000 mensen in dienst bij meer dan 50 fabrieksfaciliteiten en op regionale kantoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, 678-288-1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.meggitttrainingsystems.com

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, 678-288-1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.meggitttrainingsystems.com