Westinghouse wint 10-jarig contract voor uitvalservices van Xcel Energy

CRANBERRY TOWNSHIP, Pa.--()--Westinghouse Electric Company heeft vandaag aangekondigd dat het een 10-jarig contract voor geïntegreerde uitvalservices heeft ontvangen van Xcel Energy voor de vloot van kerncentrales in Minnesota: twee drukwaterreactoren in de Prairie Island-kerncentrale in Red Wing, Minnesota, en een kokendwaterreactor in de Monticello-kerncentrale in Monticello, Minnesota.

De expertise van Westinghouse in het bedienen van zowel de PWR- als BWR-kerncentrales toont ons vermogen om diverse producten en diensten aan te bieden voor de wereldwijde operationele vloot,” aldus David Howell, President van Westinghouse, Americas Region, en Chief Growth Officer. “We kijken uit naar de voortzetting van onze sterke relatie met Xcel Energy.”

Volgens het contract zal Westinghouse voorzien in uitvalservices voor alle drie de centrales. Dit omvat bijtanken, inspectie en onderhoud van de reactorkoelvloeistofpomp/-motor en de stoomgenerator, en speciale inspectie- en testondersteuning. Westinghouse zal Xcel Energy bovendien ondersteunen met eventuele gespecialiseerde geplande of opkomende uitvalbehoeften. Het contract bestrijkt de periode van 2018 tot 2028.

Uitvalservices vormen een belangrijk onderdeel van het productportfolio van Westinghouse dat de langdurige werking van kerncentrales ondersteunt om ze veilig, efficiënt en zuinig te laten draaien.

Meest recentelijk ondersteunde Westinghouse de uitval van de Prairie Island Unit 2 van Xcel in het najaar van 2017 door te voorzien in uitvalbeheer, bijtanken en preventieve onderhoudswerkzaamheden aan de koelvloeistofpompmotor van de reactor en ondersteunde secundaire activiteiten aan de stoomgenerator. Westinghouse zorgde ook voor bijtanken en visuele vatinspecties tijdens de stroomuitval in het voorjaar van 2017 in Monticello.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
cassels@westinghouse.com

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
cassels@westinghouse.com