Nieuw onderzoek naar Masimo PVi® als voorspeller van respons op vloeistoftoediening bij patiënten aan de beademing

Masimo Radical-7® Pulse CO-Oximeter® with rainbow SET™ PVi® (Photo: Business Wire)

NEUCHATEL, Zwitserland--()--Masimo (NASDAQ: MASI) heeft vandaag de resultaten van een onlangs gepubliceerd onderzoek gepresenteerd. Onderzoekers van de Bülent Ecevit University in het Turkse Zonguldak vergeleken twee niet-invasieve methodes om de respons op vloeistoftoediening te meten bij patiënten aan kunstmatige beademing op de intensive care: Masimo PVi® (de pleth variability index, die niet-invasief en doorlopend gemeten wordt door SET® -sensoren voor pulse-oxymetrie) en dIVC (de rekbaarheidsindex van onderste holle ader, die op niet-invasieve wijze wordt gemeten door radiologen met behulp van een echo en sonde).

In het onderzoek probeerden drs. Pişkin en Öz de resultaten van de twee methoden met elkaar te vergelijken door bij 72 patiënten aan de beademing verschillende metingen uit te voeren voor en na het omhooghouden van het been (passive leg raising, PLR). Naast PVi (gemeten met de pulse CO-oxymeters®) en dIVC ( gemeten door een radioloog met behulp an Esaote MyLab 30) werd de centraal-veneuze druk en de cardiale index (CI) gemeten. Patiënten bij wie sprake was van een toename van meer dan 15 procent in de cardiale index als gevolg van PLR werden aangemerkt als responsief, en diegenen met een toename van minder dan 15 procent of helemaal niets, werden als non-responsief aangemerkt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com

Contacts

Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com