Diligent bereikt nieuwe mijlpaal met jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR) van $ 200 miljoen, naast investering van Clearlake Capital Group

Strategische investering tilt Diligent naar nieuwe hoogten

NEW YORK--()--Diligent Corporation, de leider in oplossingen voor veilig beheer en samenwerking voor besturen en leiderschapsteams, heeft vandaag een nieuwe omzetmijlpaal bekendgemaakt. Diligent heeft meer dan $ 200 miljoen aan jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR) overtroffen, een mijlpaal die door minder dan 50 SaaS-bedrijven ooit is bereikt. Samenvallend met deze prestatie doet het ons genoegen een nieuwe aandelenpartner te verwelkomen, Clearlake Capital Group. Als onderdeel van de transactie blijft Insight Venture Partners, dat twee jaar geleden voor het eerst met het bedrijf heeft samengewerkt, de controlerende aandeelhouder. Deze strategische investering zal de groei van Diligent verder versnellen en haar leidende positie op de markt voor Enterprise Governance Management (EGM) verstevigen.

“De ARR-prestatie van $ 200 miljoen is een bewijs van onze klantgerichtheid en ons vermogen om de meest gangbare cloudoplossing te bieden die tegemoet komt aan de steeds complexere governance-behoeften van toonaangevende organisaties,” aldus Brian Stafford, CEO van Diligent Corporation. “We zijn verheugd om Clearlake Capital Group te verwelkomen als partner terwijl we de groei versnellen. Deze mijlpaal in de SaaS-industrie is deels te danken aan het onvermoeibare werk van het Diligent-team en het resultaat van onze bekroonde klantenondersteuning en hoge Net Promoter Score. Dankzij onze schaalgrootte kunnen we meer investeren in productinnovatie, beveiliging en infrastructuur dan wie dan ook in de Enterprise Governance Management-ruimte.”

Diligent werkte in 2016 samen met Insight Venture Partners om het bedrijf van de beurs te halen en is nu verheugd om Clearlake Capital Group te verwelkomen. Dankzij deze strategische investering kan Diligent de ontwikkeling van innovatieve governance-oplossingen voor haar meer dan 12.000 organisaties en 400.000 gebruikers wereldwijd blijven versnellen. Dit nieuws volgt op de aankondiging en introductie van Diligent Governance Cloud van gisteren – de enige uitgebreide EGM-oplossing die op de markt beschikbaar is.

“De aanhoudende groei van Diligent en de oplossingsgerichte benadering van het bedrijf ten aanzien van zakelijke behoeften maakten dit tot een ideale investering,” stelde Behdad Eghbali, medeoprichter en Managing Partner bij Clearlake Capital Group. “Wij geloven dat Diligent met haar aanzienlijke investeringen in producten en mensen goed gepositioneerd is om de leidende positie in de EGM-markt te blijven uitbreiden. We kijken ernaar uit om optimaal gebruik te maken van onze O.P.S.®-aanpak om Brian en zijn team, samen met Insight Venture Partners, te ondersteunen bij het blijven leveren van de beste oplossingen voor het wereldwijde klantenbestand van Diligent. Een ARR-schaal van deze omvang toont ware klantenloyaliteit en geeft beleggers enorm veel vertrouwen in een bedrijf.”

“Sinds de samenwerking met Diligent is het bedrijf blijven innoveren en nieuwe producten blijven leveren die haar wereldwijde positie en de diepte van de relaties met klanten versterken,” verklaarde Deven Parekh, Managing Director van Insight Venture Partners. “Het was een genoegen om met Brian en het team samen te werken en hen te ondersteunen. Diligent is een zeldzame, winstgevende entiteit op schaal in de SaaS-sector en heeft de potentie om een bedrijf met een omzet van miljarden dollar te zijn in de governance-ruimte.”

Diligent beheert de beveiliging van raden van bestuur, compliance en het management van dochterondernemingen, naast veel van de belangrijkste zorgen voor belanghebbenden op het gebied van governance, inclusief de uitvoerende taken van General Counsel en IT van bedrijven in de C-suite. Governance Cloud van Diligent is de enige geïntegreerde en veilige oplossing voor Enterprise Governance Management die organisaties in staat stelt best-in-class governance te realiseren.

Morgan Stanley & Co. LLC was leidend adviseur van Diligent Corporation en Insight Venture Partners. District Capital Partners leverde transactieadviesdiensten aan Diligent Corporation.

Over Diligent

Diligent is de toonaangevende leverancier van veilige oplossingen voor corporate governance en samenwerking voor besturen en senior executives. Meer dan 12.000 klanten in meer dan 90 landen en op alle zeven continenten vertrouwen op Diligent voor de veilige distributie van bestuurmateriaal tot beveiligde berichtenuitwisseling, geïntegreerde compliance, bestuurevaluatie en entiteitsbeheer. Governance Cloud is de enige oplossing die tegemoet komt aan de evoluerende governance-behoeften van toonaangevende organisaties. Ga naar diligent.com voor meer informatie.

Over Insight

Insight Venture Partners is een toonaangevend internationaal durfkapitaalbedrijf en participatiemaatschappij die investeert in snelgroeiende technologie- en softwarebedrijven die de transformerende veranderingen in hun industrieën stimuleren. Insight is opgericht in 1995 en heeft meer dan $ 18 miljard bijeengebracht en belegd in meer dan 300 bedrijven over de hele wereld. De missie van Insight is om visionaire leidinggevenden te vinden en te financieren en succesvol met hen samen te werken door hen te voorzien van praktische, hands-on groei-expertise voor de bevordering van succes op lange termijn. Ga voor meer informatie over Insight en al haar investeringen naar www.insightpartners.com of volg op Twitter @insightpartners.

Over Clearlake

Clearlake Capital Group, L.P. is een toonaangevende particuliere beleggingsonderneming die in 2006 is opgericht. Met een sectorgerichte benadering wil het bedrijf samenwerken met managementteams van wereldklasse door te voorzien in geduldkapitaal voor de lange termijn voor dynamische bedrijven die kunnen profiteren van de operationele verbeteraanpak van Clearlake, O.P.S.®. De belangrijkste doelsectoren van het bedrijf zijn software- en technologiediensten; industrie en energie; en consumenten. Clearlake heeft momenteel ongeveer $ 7 miljard aan activa onder beheer en haar senior investment opdrachtgevers hebben meer dan 100 investeringen geleid of mede geleid. Meer informatie is beschikbaar op www.clearlake.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MWWPR
Greg Nyhan, +1 646-215-6884
gnyhan@mww.com

Contacts

MWWPR
Greg Nyhan, +1 646-215-6884
gnyhan@mww.com