Nieuw-Zeeland selecteert one2many voor landelijk mobiel noodmeldingensysteem

DEVENTER, Nederland--()--one2many, wereldwijd marktleider op het gebied van burgeralermering via mobiele netwerken, is door het ministerie voor Burgerbescherming en Nooddiensten van Nieuw-Zeeland (MCDEM) gekozen voor de levering van een landelijk noodmeldingen systeem op de mobiel, in Nederland bekend als NL-Alert. Het systeem stelt overheidsinstellingen in staat om mensen in risicogebieden, door het versturen van een noodmelding op hun mobiele telefoon, te waarschuwen voor gevaarlijke situaties waarbij mensenlevens, de volksgezondheid of eigendommen ernstig in gevaar zijn. De cloudbased service wordt tot twaalf jaar lang volledig door one2many verzorgd.

Het systeem bestaat uit one2many’s nieuwe Public Warning Portal cloudservice. Door middel van deze hosted service kunnen hulpdiensten noodmeldingen aanmaken, uitsturen en beheren. De Public Warning Portal kan tevens automatisch noodmeldingen aanmaken, waardoor berichten snel verzendbaar zijn bij tsunami's of aardbevingen. De open systeem architectuur maakt het mogelijk dat het ministerie in de toekomst ook aanvullende kanalen voor noodmeldingen kan toevoegen, zoals social media, tv en radio, zonder dat daarvoor significante aanpassingen aan het systeem nodig zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

one2many
Manuel Cornelisse
+31 88 00 349 00
Manuel.cornelisse@one2many.eu

Contacts

one2many
Manuel Cornelisse
+31 88 00 349 00
Manuel.cornelisse@one2many.eu