Tommy Hilfiger navázal spolupráci se světovým šampionem Formule 1 týmem Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Víceletá smlouva vrátí po 17 letech značku TOMMY HILFIGER zpátky do světa Formule 1 v roli oficiálního partnera čtyřnásobného světového šampióna, týmu Mercedes-AMG Petronas Motorsport, v oblasti sportovních oděvů.

The TOMMY HILFIGER logo featured on the Mercedes-AMG Petronas Motorsport car. Photographed by Mikael Jansson.

Amsterodam--()--Společnost Tommy Hilfiger, která je majetkem firmy PVH Corp. [burzovní index NYSE: PVH], oznámila, že navázala víceletou strategickou spolupráci se čtyřnásobným vítězem mistrovství světa Formule 1 firmou Mercedes-AMG Petronas Motorsport. Počínaje rokem 2018 bude TOMMY HILFIGER oficiálním partnerem v oblasti sportovních oděvů a bude oblékat tým Mercedes-AMG Petronas Motorsport. Naváže tak na tradici sponzorování sportu, kterému se Tommy Hilfiger věnoval od prvního založení značky. Partnerství s nejlepším světovým týmem Formule 1 a předními průkopníky v oblasti modernizace automobilů podtrhuje vizi Tommyho Hilfigera soustavně měnit podobu a rozšiřovat značku TOMMY HILFIGER na klíčových trzích pro příští generace zákazníků.

„Od první chvíle, kdy jsem navštívil závod Formule 1, mě svět motoristického sportu fascinuje,“ řekl Tommy Hilfiger. „Vstoupit znovu do této arény se světovým šampionem, jakým je společnost Mercedes-AMG Petronas Motorsport a její nejlepší tým, představuje skvělý způsob, jak spojit svět módy a Formule 1. Obdivuji zápal, ducha a energii, kterou celý tým Mercedes-AMG Petronas Motorsport předvádí při každém závodu a vzhledem k tomu jsem velice rád, že s nimi budu moci v nadcházející sezóně spolupracovat.“

V posledních čtyřech sezónách Formule 1, zvítězil tým Mercedes-AMG Petronas Motorsport na mistrovství světa, jak v kategorii konstruktérů, tak jezdců, s britským pilotem Lewisem Hamiltonem, který získal v roce 2017 titul světového šampióna už po čtvrté a finským závodníkem Valtterim Bottasem, který obsadil třetí místo.

V rámci dlouhodobé spolupráce bude společnost TOMMY HILFIGER oficiálním partnerem týmu v oblasti sportovních oděvů. Bude zajišťovat oblečení na cesty, oděvy pro týmy, stejně jako oblečení pro kancelářské pracovníky a pracovníky zajišťující zázemí, celkem více než 1 500 jednotlivců, kteří tvoří tým Mercedes-AMG Petronas Motorsport. Logo značky TOMMY HILFIGER bude umístěno na letošních závodních vozech, které budou představeny 22. února 2018 na okruhu Silverstone ve Velké Británii, stejně jako v garážových depech týmu Mercedes-AMG Petronas Motorsport a dalších částech traťového zařízení.

„Spolupráce s týmem Mercedes-AMG Petronas Motorsport je oslavou našeho společného úsilí, udržet v centru podnikání technologie a modernizaci,“ řekl Daniel Grieder, generální ředitel globální divize společnosti Tommy Hilfiger a evropské divize firmy PVH. „Jsme pyšní na to, že spolupracujeme s firmami, které jsou nejlepší ve svých oborech a všichni usilujeme o to přilákat a udržet si ty nejlepší lidi. Jsme velmi rádi, že rozšíříme obrovský dosah, který má Formule 1 na celém světě, neboť se snažíme stavět na globální pověsti a přinést značku TOMMY HILFIGER novým zájemcům."

„Jsme velmi rádi, že můžeme přivítat Tommyho Hilfigera do týmu Mercedes-AMG Petronas Motorsport a zpátky ve světě Formule 1,“ řekl Toto Wolff, vedoucí týmu a generální ředitel společnosti Mercedes-AMG Petronas Motorsport. „Vždy je vzrušující začínat novou spolupráci, zejména když se týká tak důležité otázky jako je image našeho týmu. Věřím, že dodá naší značce energii a přinese nový pohled na to, jak nás lidé budou v příští sezóně vnímat. Těšíme se na to, jak Tommy Hilfiger oblékne tým v této sezóně a jaké zajímavé plány představí fanouškům Formule 1.“

Integrovaná kolekce mužské módy a kampaň TOMMY HILFIGER s fotografem Mikaelem Janssonem je oslavou spojení módy a Formule 1, ve kterém Tommy Hilfiger a Mercedes-AMG Petronas Motorsport sdílí průkopnického ducha a snahu o úspěch jako silný tým. Exkluzivní video upoutávky, reklamy v tisku i na internetu a na plakátech a bilboardech budou spuštěny na celém světě na jaře letošního roku. Bude je podporovat aktivace zákazníků, jejíž snahou je oživit jedinečnou perspektivu značky ve sportu, zábavě a pop kultuře v celém světě. Kampaň TOMMY HILFIGER pro muže bude probíhat souběžně s reklamní kampaní značky pro ženy, která rovněž spojuje prvky rychlé jízdy s módou. Tváří kampaně je Gigi Hadidová, mezinárodní supermodelka a globální ambasadorka dámské módy značky TOMMY HILFIGER.

Historie značky TOMMY HILFIGER je úzce spjata s pop kulturou a sportovními ikonami. Spolupráce Tommyho Hilfigera s Formulí 1 začala sponzorováním týmu Lotus v letech 1991 až 1994. V roce 1998 se značka TOMMY HILFIGER stala první značkou, mimo automobilový průmysl, která sponzorovala Ferrari. Kultovní americký návrhář vytvořil uniformy pro tým, jehož členy byl sedminásobný světový šampión Formule 1 Michael Schumacher a britský závodník Eddie Irvine. V devadesátých letech byl Hilfiger rovněž jedním z prvních návrhářů, kteří spojili módu a slavné osobnosti a stal s průkopníkem v oblasti módy, když ve svých reklamních kampaních oblékal mladé umělce jako například Aaliyah, Marka Ronsona a Usher a slavné hudebníky jako Davida Bowieho a Beyoncé. V posledních letech navázal Tommy Hilfiger inspirující spolupráci s mezinárodním tenisovým šampiónem Rafaelem Nadalem, mezinárodní supermodelkou Gigi Hadidovou, a oceněnou dvojicí diskžokejů The Chainsmokers. To vše odráží jeho snahu rozšířit dosah značky TOMMY HILFIGER a spojit ji s příští generací zákazníků.

Přátelé a příznivci značky se mohou zapojit do diskuze na sociálních sítích s využitím hashtagu #WhatsYourDrive a uživatelských jmen @TommyHilfiger a @MercedesAMGF1.

O společnosti Tommy Hilfiger

Společnost Tommy Hilfiger s portfoliem značek jako například TOMMY HILFIGER a TOMMY JEANS, je jednou z nejuznávanějších návrhářských lifestylových skupin na světě. Zaměřuje se na návrhy a prodej vysoce kvalitních na míru šitých oděvů a sportovního oblečení pro muže, kolekce oblečení a sportovní módy pro ženy, dětskou módu, denimové kolekce, prádlo (včetně županů, oblečení na spaní a domácích oděvů), obuv a doplňky. Prostřednictvím vybraných licencí nabízí společnost doplňkové lifestylové produkty, jako jsou například brýle, hodinky, parfémy, plavky, ponožky, drobné kožené zboží, domácí zboží a zavazadla. Řadu TOMMY JEANS tvoří jeansová móda a obuv pro muže i ženy, doplňky a parfémy. Zboží značek TOMMY HILFIGER a TOMMY JEANS mohou zákazníci nakupovat na celém světě v rozsáhlé síti butiků TOMMY HILFIGER a TOMMY JEANS, předních obchodů a obchodních domů, vybraných internetových obchodech a na stránkách tommy.com.

O společnosti PVH Corp.

Společnost PHV Corp. má více než 135-letou historii a díky budování značek a podniků, které patří mezi nejvýznamnější dědictví Ameriky, je firma jednou z největších oděvních a módních společností na světě. Máme více než 35 tisíc partnerů a spolupracovníků ve více než 40 zemích světa a naše roční tržby přesahují 8 miliard dolarů. Vlastníme ikonické a slavné značky, jako například CALVIN KLEINTommy HilfigerVan HeusenIZODARROWSpeedo*, Warner’sOlga a True&Co, jejichž produkty celosvětově prodáváme. Kromě toho prodáváme na základě licencí produkty řady dalších slavných lokálních i mezinárodních značek.

*Značka Speedo je trvale licencována pro Severní Ameriku a Karibskou oblast společností Speedo International, Limited.

O společnosti MERCEDES-AMG PETRONAS Motorsport

Mercedes-AMG Petronas Motorsport je automobilový závodní tým Formule 1 značky Mercedes-Benz. Soutěží ve světovém šampionátu formule 1 FIA Formula OneTM World Championship, který je vrcholným kláním motoristického sportu a každoročním největším sportovním seriálem na světě. S téměř 1 500 pracovníky ve dvou špičkových technologických kampusech ve Spojeném království, tým navrhuje, vyvíjí, vyrábí a účastní se soutěží se závodními vozy a vozidly na hybridní pohon, které pilotují čtyřnásobný světový šampion Lewis Hamilton a jeho týmový kolega Valtteri Bottas. Formule 1 je jedinečná soutěž, náročná jak technicky, tak psychicky, která vyžaduje správnou alchymii nejmodernější technologie, vysoce výkonného managementu a elitní týmové práce, aby přinášela úspěchy na Velkých cenách po celém světě v závodní sezóně od března do listopadu. Tým Mercedes-AMG Petronas Motorsport nastavil v oblasti úspěšnosti na F1TM novou hranici, když vyhrál Mistrovství světa v letech 2014, 2015, 2016 a 2017 jak v kategorii konstruktérů, tak jezdců, a je teprve čtvrtým týmem, který získal čtyři světové tituly.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Společnost Tommy Hilfiger
Baptiste Blanc