Elektrische-motorfabrikant YASA haalt 15 miljoen aan groeikapitaal op en opent nieuwe productiefaciliteit in Oxford

**Minister voor bedrijfsleven, energie en industrie Greg Clark opent nieuwe productiefaciliteit met capaciteit voor 100.000 eenheden van YASA in Oxford **

**Investering vergroot productiecapaciteit om tegemoet te komen aan vraag en verdere groei te ondersteunen**

An axial-flux electric motor manufactured by YASA (Photo: Business Wire)

OXFORD, Engeland--()--YASA, wereldwijd toonaangevend in elektrische motoren met axiale stroom, maakt bekend 15 miljoen pond aan groeifinanciering te hebben opgehaald. Universal Partners voegt zich bij Parkwalk Advisors en andere investeerders in het bedrijf, waarmee het totaal aan opgehaald kapitaal 35 miljoen pond bedraagt.

De investering van 15 miljoen pond volgt op YASA’s overeenkomsten met klanten uit de auto-industrie voor productontwikkeling en toelevering op de lange termijn. Het bedrijf heeft onlangs in Oxford in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe productiefaciliteit geopend met een capaciteit voor 100.000 eenheden. YASA wil daarmee tegemoetkomen aan de stijgende vraag naar zijn producten. Tachtig procent van YASA’s productie is bestemd voor export naar autofabrikanten in landen over de hele wereld, inclusief China.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For all media enquiries, contact:
Tamara Sword
TRM&C
tamara@trmandc.co.uk
+44 (0)7906 638351

Contacts

For all media enquiries, contact:
Tamara Sword
TRM&C
tamara@trmandc.co.uk
+44 (0)7906 638351