Zelfsturend VTOL-vliegtoestel Vahana van A³ by Airbus slaagt voor eerste complete testvlucht

Mijlpaal in stedelijke luchtmobiliteit op tweejarig jubileum van Vahana

Vahana, the all electric, self-piloted aircraft from A³ by Airbus, today announced the successful completion of its first full-scale flight test. (Photo: Business Wire)

PENDLETON, Ore.--()--Vahana, het geheel elektrische, zelfbestuurde VTOL-vliegtoestel van A³ by Airbus, heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn eerste volledige vliegtest is geslaagd. Het toestel bereikte een hoogte van 5 meter (16 voet), waarna het veilig landde. De test werd op 31 januari 2018 om 8.52 A.M. (Pacific Time) voltooid op de Pendleton UAS Range in Pendleton, Oregon. De eerste vlucht, die 53 seconden duurde, was volledig zelfgestuurd. Het vliegtoestel voltooide de daaropvolgende dag een tweede vlucht.

“Vandaag vieren we een geweldig resultaat voor innovatie in de luchtvaart”, zei Zach Lovering, projectleider voor Vahana. “In slechts twee jaar is Vahana van conceptschets op een servet uitgegroeid tot compleet, zelfgestuurd vliegtoestel die zijn eerste vlucht heeft voltooid. Ons team is dankbaar voor alle geboden hulp van A³ en de Airbus-familie, maar ook voor de partners MTSI en Pendleton UAS Range.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

A³ by Airbus
Pilar Wolfsteller, +1-650-441-0513
press@airbus-sv.com

Contacts

A³ by Airbus
Pilar Wolfsteller, +1-650-441-0513
press@airbus-sv.com