Directeur-generaal van World Health Organization geeft keynote op Patient Safety Summit

Zesde World Patient Safety, Science & Technology Summit bezocht door voormalig Amerikaans president Bill Clinton en Brits minister voor Volksgezondheid Jeremy Hunt

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director-General of the World Health Organization, will speak at the 6th Annual World Patient Safety Science & Technology Summit (Photo: Business Wire)

IRVINE, Calif.--()--Internationaal leiders, experts in patiëntveiligheid en CEO’s van ziekenhuizen en medisch-technologische bedrijven komen van 23 tot 25 februari in Londen samen voor de zesde World Patient Safety, Science & Technology Summit, waar ze de problemen bespreken die in ziekenhuizen medische fouten en vermijdbare overlijdensgevallen veroorzaken. Dit keer krijgen ze gezelschap van een van de belangrijkste persoonlijkheden uit de internationale medische wereld: Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO), die de keynote van de top verzorgt.

“Het is de taak van de WHO de volksgezondheid te bevorderen, de wereld veilig te houden en kwetsbare mensen te beschermen”, zei dr. Tedros. “We strijden ervoor mensen het grondrecht van een goede gezondheidszorg te kunnen garanderen. Medische fouten treffen bijna één op de tien patiënten wereldwijd. Het is daarom belangrijk samen met internationale partners vermijdbare medische fouten te bestrijden voor een betere mondiale volksgezondheid.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Patient Safety Movement Foundation
Tanya Lyon, (949) 351-2858
tanya.lyon@patientsafetymovement.org

Contacts

Patient Safety Movement Foundation
Tanya Lyon, (949) 351-2858
tanya.lyon@patientsafetymovement.org