HYLAS 4-satelliet van Avanti Communications brengt digitaal onderwijs naar Afrikaanse scholen

LONDEN--()--Avanti Communications Group plc (“Avanti”), een vooraanstaande leverancier van datacommunicatieservices per satelliet in de regio Europa, Midden-Oosten en Africa (EMEA), heeft een samenwerkingsverband gesloten met Global Partnership for Education (“GPE”), een internationale organisatie die erop toeziet dat kinderen in ontwikkelingslanden toegang hebben tot goed onderwijs, en heeft zich ertoe verplicht satellietbreedband te leveren aan 1000 plattelandsscholen in Afrika via haar nieuwe High Throughput Ka-band satelliet, HYLAS 4.

Door middel van HYLAS 4, die wordt gelanceerd in maart 2018, kunnen afgelegen en minder bevoorrechte scholen in Afrika toegang verkrijgen tot internet voor circa $10 per dag, waarmee ze toegang verkrijgen tot eLearning en digitale mogelijkheden.

De connectiviteit wordt geleverd in het kader van het ECO-initiatief (“Every Community Online”) van Avanti, dat scholen en de omringende gemeenschap voorziet van Wi-Fi-toegang. Leden van de gemeenschap kunnen de ECO-app voor mobiele betaling downloaden en microbetalingen verrichten voor breedbandtegoed dat kan worden gebruikt voor data. Deze connectiviteit zal gemeenschappen in afgelegen gebieden in Afrika transformeren.

Avanti is een van de vier eerste bedrijven die hebben toegezegd betere en betaalbare onderwijssystemen te leveren, waarmee kinderen in ontwikkelingslanden de komende drie jaar toegang kunnen verkrijgen tot leermogelijkheden.

De HYLAS 4-satelliet gaat snelle, betrouwbare connectiviteit leveren voor thuisgebruikers, ondernemingen, mobiele netwerkoperators en overheden in het gebied ten zuiden van de Sahara.

Graham Peters, Managing Director van Avanti Government Solutions, zegt: “Avanti vindt dat alle kinderen recht hebben op onderwijs en een digitale toekomst, en door ons samenwerkingsverband met The Global Coalition of Education kunnen we scholen verspreid over Afrika voorzien van internettoegang via onze HYLAS 4-satelliet, die scholieren en docenten toegang biedt tot de nieuwste eEducatie en digitale mogelijkheden die beschikbaar zijn.”

Meer informatie over HYLAS 4 en Avanti Services: www.avantiplc.com/hylas4

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Avanti Communications Group
020 7749 1600
mediarelations@avantiplc.com

Contacts

Avanti Communications Group
020 7749 1600
mediarelations@avantiplc.com