A NELSON és az egyetemek könyvesboltjai összefognak a hallgatók költségeinek csökkentése érdekében

TORONTO--()--A NELSON, az oktatási kiadványok piacának egyik vezető kanadai kiadója ma bejelentette, hogy létrehozott egy kiskereskedelmi szolgáltatási divíziót (Retail Services) és elindított két új programot is azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a kanadai oktatási rendszer átalakításához. Az egyetemi kampuszok könyvesboltjaival folytatott szoros együttműködés keretében megalkotott Vendor Managed Inventory (Szállítói kezelésű készletezés) program, valamint egy új, a tankönyvek kölcsönzésére irányuló kezdeményezés révén bővül az egyetemi jegyzetek és tankönyvek beszerzésére rendelkezésre álló források köre, csökkennek az árak és a költségek, és hatékonyabbá válik a tankönyvellátás.

A kezdeményezésekről a ma kezdődő BiiG-en, Kanada egyetlen egyetemi könyvesbolti konferenciáján és szakvásárán adtak hírt.

A ma indított programok kiteljesítik a NELSON egy éve folyó, a cég mélyreható átalakítására irányuló projektjét, melynek keretében a 104 éves múlttal rendelkező kiadó teljes átszervezésen és imázsváltáson esett át, és a kanadai oktatási rendszer átformálásához is jelentős mértékben hozzájárult egy sor stratégiai vállalatfelvásárlás, partnerségi megállapodások megkötése és új termékek megjelentetése révén.

"A NELSON minden erejével arra összpontosít, hogy a változások és az innováció motorja legyen az oktatási ágazatban mind Kanadában, mind a határokon túl" - fejtette ki Steve Brown, a NELSON elnök-vezérigazgatója. "Alig néhány év elteltével a mai egyetemisták lesznek a kanadai gazdasági sikerek kovácsai. A mi küldetésünk az, hogy bővítsük az olyan oktatási anyagok körét, amelyek megengedhető áron állnak ezeknek az egyetemistáknak a rendelkezésére, így segítve őket hozzá ahhoz, hogy kiteljesíthessék képességeiket."

A Vendor Managed Inventory (VMI) program több mint egyévnyi konzultációs folyamat csúcspontját képviseli, melynek során szerte az országban megbeszéléseket folytattunk az egyetemi könyvesboltokkal. Ezeknek a tárgyalásoknak a során több olyan logisztikai problémára is fény derült, amelyek akadályozzák a könyvesboltokat abban, hogy eljuttassák a diákokhoz a szükséges tankönyveket abban az időintervallumban, amikor azokra a hallgatóknak éppen szüksége van. A VMI egy összetett ellátásilánc-kezelő rendszer, amely kifejezetten az oktatási anyagokat biztosító szektor sajátos, egyedi igényeinek kielégítését biztosítja, és megoldást kínál ezekre a kihívásokra.

"A NELSON VMI programja újfajta hozzáállást képvisel az egyetemi jegyzetek és tankönyvek megrendelésére és beszerzésére szolgáló folyamat kezelését illetően azáltal, hogy más ágazatok legjobb gyakorlatát veszi át és alkalmazza az oktatási anyagok piacán" - magyarázta Debbie Harvie, a British Columbia Egyetem University Community Services (Egyetemi közösségi szolgáltatások) egységének ügyvezető igazgatója. "A VMI lehetővé teszi számunkra, hogy könyvesboltunkban mindig rendelkezésre álljanak a szükséges könyvek a megfelelő számban. A program meggyőző példa arra, hogy egy könyvkiadó cég és a könyvesboltok együttműködésével megoldhatóak a legsúlyosabb problémák is."

A NELSON tankönyvkölcsönzési programja a cég másik fontos kezdeményezése a megengedhető árú tankönyvek biztosítása érdekében. 2017 márciusában a NELSON példa nélkül álló lépést tett: bejelentette, hogy örökre befagyasztja a NELSON kiadványok árát, azaz a jövőben soha nem fog árat emelni.

A VMI-hez hasonlóan a kölcsönzési program az egyetemi könyvesboltokkal való együttműködés gyümölcse, és az első ilyen jellegű kezdeményezés Kanadában. A tankönyvek megvásárlásánál olcsóbb, kölcsönzéssel való beszerzését lehetővé tévő program eredményeként tovább csökkennek a hallgatók tananyagokkal kapcsolatos kiadásai. A program a könyvesboltok számára igen egyszerűen bevezethető, és nem csak a NELSON kiadványaira, hanem más kiadók tankönyveire is kiterjed. Elindítása bővíti a hallgatók tankönyvbeszerzési forrásainak körét, és a könyvesboltok kínálata is növekszik anélkül, hogy további alkalmazottakat kellene felvenniük.

"A NELSON újonnan felállított kiskereskedelmi szolgáltató divíziója, amely a VMI és a kölcsönzési program kezelője, további bizonyítéka a kanadai oktatási ágazat átalakítása és modernizálása iránti elkötelezettségünknek" - nyilatkozta Brown. "Végső soron azonban az erőfeszítéseink középpontjában a hallgatók állnak. Mindent, amit teszünk, azt a célt szolgálja, hogy a hallgatók költségeit csökkentsük, elősegítsük az oktatásban való részvételüket, és a számunkra rendelkezésre álló eszközökkel hozzájáruljunk ahhoz, hogy majdan az üzleti élet vezetőivé válhassanak."

Amit a NELSON-ról tudni kell

A NELSON Kanada legnagyobb, oktatási kiadványokat megjelentető piacvezető kiadója. A NELSON hisz abban, hogy az élethosszig tartó tanulás a jövő egyik alapköve, és üzleti erőfeszítéseit olyan magas minőségi színvonalat képviselő, innovatív megoldások kidolgozására összpontosítja, amelyek minden tanuló, tanár és oktató számára segítséget jelentenek a tanulásban és a tanításban. További információkért a NELSON-ról kérjük, látogasson el honlapunkra: Nelson.com, vagy kövessen minket a Facebookon vagy a Twitteren.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

NELSON
Justine E. Rae