Monument Re neemt Aspecta Assurance International Luxembourg S.A. over

HAMILTON, Bermuda--()--Monument Re Limited (‘Monument Re’) heeft vandaag aangekondigd, in afwachting van goedkeuring van de regelgevende instanties, dat het volledig eigendom is verkregen van Aspecta Assurance International Luxembourg S.A. (‘Aspecta’).

Aspecta is een levensverzekeraar uit Luxemburg met branches in Duitsland, Italië en Spanje en werd in 2000 volledig onderdeel van de Talanx Group als dochteronderneming. Sinds 31 december 2010 heeft deze onderneming zich gericht op nieuwe zakelijke mogelijkheden. Aspecta heeft zich gespecialiseerd beleggingsgerelateerde enkelvoudige premiumproducten voor vermogende individuen evenals beleggingsgerelateerde reguliere premiumproducten voor de retailmarkt.

Dit is de eerste overname van Monument Re in Luxemburg (en de tweede in het Europese vasteland) en past binnen de strategie voor de overname van portfolio's of verzekeraars in Europa en om deze bedrijven op een kapitaal-efficiënte wijze te laten functioneren. Deze overname is inclusief het aandeel van 25% van Aspecta in Quality Insurance Services Luxembourg S.à.r.l, de belangrijkste dienstenleverancier van Aspecta.

Manfred Maske, Group CEO voor Monument Re zei, “Een belangrijk doel blijft de ontwikkeling en groei van ons platform in de Benelux. De overname van Aspecta Assurance International Luxembourg S.A. is een belangrijke basisstap voor verwezenlijken van onze strategie in de Benelux met verdere overnames van run-off portfolio's en geanticipeerde entiteiten. Wij verwelkomen onze nieuwe collega's en kijken ernaar uit om samen te werken aan het verder uitbouwen van ons bedrijf.”

De voltooiing van de overname volgt na het verkrijgen van de wettelijke goedkeuring en nadat aan de overnamevoorwaarden is voldaan.

Over Monument Re

Monument Re Limited (‘Monument Re’) werd opgericht in 2016 en heeft een vergunning van de monetaire autoriteit op Bermuda als ‘Klasse E herverzekeraar’ (Class E reinsurer). Monument Re opereert als herverzekeraar en opkoper van vermogensintensieve Europese verzekeraars die hun kapitaalrendement willen verbeteren door middel van een herverzekerings- en/of overnamestrategie.

Meer informatie is te vinden op www.monumentregroup.com of neem contact op met Manfred Maske, CEO, info@monumentregroup.com, +1(441) 400-9300.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Monument Re Limited
Manfred Maske, +1-441-400-9300
CEO
info@monumentregroup.com

Contacts

Monument Re Limited
Manfred Maske, +1-441-400-9300
CEO
info@monumentregroup.com