David Binks, a FedEx Express Europe elnöke és a TNT vezérigazgatója nyugdíjba vonul - Binkset 2018. június 1-jén Bert Nappier váltja fel

David Binks (Photo: Business Wire)

David Binks (Photo: Business Wire)

Memphis, Tennessee--()--A FedEx Corporation (NYSE: FDX) ma bejelentette, hogy David Binks, a FedEx Express Europe elnöke és a TNT vezérigazgatója júniusban nyugdíjba vonul.

Binks szerepét 2018. június 1-i hatállyal Bert Nappier veszi át, aki jelenleg a FedEx Express nemzetközi pénzügyekért felelős rangidős elnökhelyettese.

Binks, aki 1983-ban került a FedExhez egy egyesült királyságbeli vállalatfelvásárlás keretében, számos pozíciót betöltött, mielőtt elnöki, illetve vezérigazgatói posztjára került: irányította a FedEx Express csapatainak tevékenységét Európában, a Közel-Keleten és Kanadában is, és kulcsfontosságú szerepet játszott a TNT Fedex általi közelmúltbeli felvásárlásának végrehajtásában.

Nappier 2005-ben csatlakozott a FedExhez, és azóta számos vezető pozíciót töltött be: a nemzetközi pénzügyi egység irányítása mellett a FedEx Integration Leadership Council (FedEx Integrációs Vezetői Tanács) társelnökeként is tevékenykedik, mely minőségében rendkívül fontos szerepe van a TNT nemzetközi szintű integrációjának megvalósításában.

"David kiemelkedően sikeres, 35 éves karrierje során a FedExnél rendkívül sokat tett vállalatunk globális növekedéséért" - mondta el David L. Cunningham, a FedEx Express elnök-vezérigazgatója. "Nyugdíjas éveihez sok sikert kívánunk, és reméljük, továbbra a cég európai tevékenysége is sikeres lesz Bert vezetésével, aki Davidet követi ebben a kulcsfontosságú beosztásban."

Nappier utódja a már több mint 20 éve a FedEx alkalmazásában álló svéd Helena Jansson lesz, aki mostantól a FedEx Express rangidős elnökhelyetteseként irányítja majd a cég nemzetközi pénzügyi egységének tevékenységét.

Amit a FedExről tudni kell…

A FedEx Corp. (NYSE: FDX) szerte a világon széles körű szolgáltatásokkal áll magán- és vállalati ügyfelei rendelkezésére, kezdve a szállítástól az elektronikus kereskedelmen keresztül a különféle üzleti szolgáltatásokig. Az évente mintegy 60 milliárd USA dollár árbevételt elérő vállalat integrált üzleti alkalmazásokat kínál a mindenhol nagy megbecsülésnek örvendő FedEx márkanév alatt működő, a piaci versenyfeltételek közt együttesen fellépő, együttműködő vezetőségek által irányított, operatív leányvállalatain keresztül. A már hosszú ideje a világ legelismertebb vállalatai és legmegbízhatóbb munkaadói közé tartozó cég több mint 400000 alkalmazottját folyamatosan arra ösztönzi, hogy munkájuk során a biztonságot előtérbe helyezve, a legmagasabb szintű etikai és szakmai normákat követve arra összpontosítsák erőfeszítéseiket, hogy a lehető legteljesebb mértékben kielégítsék az ügyfelek és a közösségek igényeit. További információk arról, hogyan kapcsolja össze a FedEx az embereket és a lehetőségeket szerte a világon, a következő internetes címen találhatók: http://about.fedex.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

FedEx Global Media Relations
Katie Wassmer, + 1 901-434-5593
vagy
FedEx Express Europe Media Relations
Eline Dermaut, + 32 2 752 77 25
vagy
TNT Media Relations
Cyrille Gibot, + 31 65 113 31 04

Contacts

FedEx Global Media Relations
Katie Wassmer, + 1 901-434-5593
vagy
FedEx Express Europe Media Relations
Eline Dermaut, + 32 2 752 77 25
vagy
TNT Media Relations
Cyrille Gibot, + 31 65 113 31 04