A FedEx több mint 3,2 milliárd USA dollár összegű béremelést, bónuszt és nyugdíjjárulékot fizet ki, és kibővített USA-beli tőkebefektetéseket hajt végre az adócsökkentésről és foglalkoztatásról szóló törvény hatályba lépését követően

Memphis, Tennessee--()--A FedEx Corporation ma bejelentette, hogy három jelentős programot indít el az USA-ban nemrégiben hatályba lépett adóreform törvény (az ún. "Tax Cuts and Jobs Act" [TCJA] törvény) nyomán:

1) Több mint 200 millió USA dollárral több javadalmazást fizet ki az alkalmazottainak biztosított béremelések eredményeként, amelynek mintegy kétharmadát az órabér alapú fizetésben részesülő alkalmazottak kapják, akiknek az egyébként októberben esedékes fizetésemelését hat hónappal előrehozzák, és már 2018. április 1-jén kifizetik. Az összeg fennmaradó részét a teljesítmény alapú ösztönzőprogramok keretében bónuszt kapó alkalmazottak bónuszainak növelésére fordítják.

2) A vállalat 1,5 milliárd USA dollár összegű önkéntes hozzájárulást biztosít a FedEx nyugdíjbiztosítási programja számára annak érdekében, hogy az továbbra is az ország egyik legtőkeerősebb nyugdíjbiztosítási programja legyen.

3) A cég 1,5 milliárd USA dollárt fordít a FedEx Express Indianapolis-ban működő központjának jelentős bővítésére az elkövetkezendő hét év során. A Memphis városában lévő SuperHub szintén modernizálásra és bővítésre kerül egy jelentős beruházási program keretében, amelyről tavasszal adunk bővebb tájékoztatást.

A FedEx úgy véli, hogy az adócsökkentésről és foglalkoztatásról szóló törvény bevezetésének eredményeként az Amerikai Egyesült Államokban nagy valószínűséggel növekedni fog a GDP és a befektetések volumene.

A vállalat a fenti intézkedések következtében nem módosította a 2017. december 19-én a 2018-as pénzügyi évre vonatkozó bevételi, illetve tőkeberuházási tervezetét.

Amit a vállalatról tudni kell...

A FedEx Corp. (NYSE: FDX) szerte a világon széles körű szolgáltatásokkal áll magán- és vállalati ügyfelei rendelkezésére, kezdve a szállítástól az elektronikus kereskedelmen keresztül a különféle üzleti szolgáltatásokig. Az évente mintegy 62 milliárd USA dollár árbevételt elérő vállalat integrált üzleti alkalmazásokat kínál a mindenhol nagy megbecsülésnek örvendő FedEx márkanév alatt működő, a piaci versenyfeltételek közt együttesen fellépő, együttműködő vezetőségek által irányított, operatív leányvállalatain keresztül. A már hosszú ideje a világ legelismertebb és legmegbízhatóbb munkaadói közé tartozó cég több mint 400000 alkalmazottját folyamatosan arra ösztönzi, hogy munkájuk során a biztonságot előtérbe helyezve, a legmagasabb szintű etikai és szakmai normákat követve arra összpontosítsák erőfeszítéseiket, hogy a lehető legteljesebb mértékben kielégítsék az ügyfelek és a közösségek igényeit. További információk arról, hogyan kapcsolja össze a FedEx az embereket és a lehetőségeket szerte a világon, a következő internetes címen találhatók: about.fedex.com. (folyt.)

Előremutató állítások

Az addicionális nyugdíjhozzájárulás várhatóan a 2018-as pénzügyi év harmadik negyedévben rendelkezésre álló hitelforrásokból kerül finanszírozásra.

A jelen sajtóközleményben foglalt egyes állítások, mint például a vezetőség jövőbeli eseményekre és pénzügyi teljesítményre vonatkozó nézeteit taglaló állítások előremutató állításoknak tekinthetők. Az előremutató állítások jellegükből eredően különféle kockázatok, bizonytalansági és egyéb tényezők tárgyát képezik, amelyek következtében a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek a cég korábbi eredményeitől, illetve az előremutató állításokban előrevetített vagy feltételezett eredményektől. A potenciális kockázatok és bizonytalansági tényezők közé tartoznak, de nem korlátozódnak kizárólag ezekre, a következők: a cég tevékenységi területét képező globális piacokon érvényesülő gazdasági feltételek, a számítástechnikai rendszereinket érintő jelentősebb fennakadások, illetve bizalmas üzleti adatok kiszivárgása és illetéktelen kezekbe kerülése, a TNT Express-t június 27-én ért kibertámadás elhúzódó hatásai, a FedEx Express és a TNT üzleti tevékenysége és működése előirányzott időpontra, illetve a tervezett költségeket nem meghaladó költségek mellett való integrálását célzó erőfeszítéseink sikere, az üzemanyagárak vagy valutaátváltási árfolyamok változásai, cégünk eredményessége a kapacitásoknak a változó igényekhez való igazítása terén, új amerikai egyesült államokbeli vagy nemzetközi kormányzati szabályok bevezetése, cégünk eredményessége az újonnan felvásárolt vállalatok hatékony működtetése, integrálása és az általuk kínált előnyök kiaknázása terén, cégünk eredményessége a FedEx Express szegmens tekintetében kitűzött profitnövelési cél elérése terén, jogi eljárások következményei vagy a FedEx Ground által alkalmazott tulajdonos gépjárművezetőkkel, illetve a nevükben szolgáltatásokat biztosító járművezetőkkel kapcsolatos jogi kihívások és változások, az Amerikai Egyesült Államok Postaszolgálata (U.S. Postal Service) által nyújtott szolgáltatásokban bekövetkező fennakadások vagy változások, illetve a tevékenységét vagy megfelelő pénzügyi helyzetét érintő változások, a számunkra megfelelő feltételekkel rendelkezésre álló hitelek elérhetősége, terrorista szervezetek tevékenysége vagy nemzetközi konfliktusok hatásai, valamint egyéb, a FedEx Corp. és leányvállalatai által kiadott sajtóközleményekben és a FedEx Corp. által a SEC-hez (Securities and Exchange Commission [az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete]) benyújtott jelentésekben leírt események. Az előremutató állítások kizárólag a megtételük időpontjában fennálló körülmények közt érvényesek. Cégünk nem vállal felelősséget semmiféle előremutató állítás új információk felmerülése, jövőbeli események bekövetkezése vagy egyéb okok miatti frissítésére vagy módosítására.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

FedEx Corp.
Patrick Fitzgerald, 901-818-7300

Contacts

FedEx Corp.
Patrick Fitzgerald, 901-818-7300