Nieuw onderzoek naar klinisch nut van ORi™, de Masimo Oxygen Reserve Index™, onder obese patiënten

NEUCHATEL, Zwitserland--()--Masimo (NASDAQ: MASI) heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van een abstract dat wordt gepresenteerd op de bijeenkomst van de Society for Technology in Anesthesia (STA) in Miami, in de staat Florida. Onderzoekers van de UC Davis School of Medicine gingen na welke klinische mogelijkheden de Masimo Oxygen Reserve Index™ (ORi™) biedt als vroege waarschuwing voor desaturatie van hemoglobine in de slagaders van obese patiënten. Dit is het eerste gepubliceerde onderzoek naar het nut van ORi bij deze specifieke groep.

ORi is een relatieve indicator van de zuurstofreserve van de patiënt bij gematigde zuurstofvergiftiging (gedeeltelijke zuurstofdruk in slagaderlijk bloed [PaO2] tussen 100 en 200 mmHg). Omdat ORi een ‘index’-parameter een schaal tussen 0 en 1 zonder eenheden is, kan deze worden bijgesteld. De index heeft bovendien optionele meldingen die artsen kunnen waarschuwen als de zuurstofreserve van een patiënt verandert.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com

Contacts

Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com