Keio Plaza Hotel Tokyo organiseert expositie over Hina-matsuri (poppenfeest)

Expositie met 6.800 magnifieke en rijk versierde decoraties en wierook

Girls' Doll Festival Exhibition (Photo: Business Wire)

TOKIO--()--Keio Plaza Hotel Tokyo (KPH), een prestigieus hotel in de wijk Shinyuku in Tokio, organiseert een speciale expositie getiteld “Hina-matsuri” (het traditionele poppenfeest van Japan), waar 6.8000 magnifieke, rijkversierde handgemaakte poppen en andere traditionele decoraties zijn te bezichtigen. De expositie is van 1 februari tot 29 maart 2018 te bezoeken in de lobby. De tentoonstelling bestaat dit jaar uit een speciale hoek die de geschiedenis van de Japanse wierookcultuur belicht.

Wierook deed in de Asuka-periode (van 592 tot 710) zijn intrede in Japan, oorspronkelijk als onderdeel van de boeddhistische levensbeschouwing die uit het buitenland kwam overwaaien. In de loop der jaren groeide wierook uit tot een intrinsiek onderdeel van de dagelijkse verzorging onder Japanners, waarna het een belangrijk onderdeel werd van de Japanse artistieke cultuur, omdat de geurende stokjes bijdragen aan de sfeer in liederen en seizoenen. Japanse aristocraten begonnen verschillende wierookmaterialen te mixen als parfums voor kleding. Samoerai-krijgers gebruikten regelmatig geurend hout in hun dagelijks leven. Uiteindelijk ontwikkelde wierook zich tot een onafhankelijke kunstvorm. Om de verscheidenheid aan wierookgeuren uit verschillende periodes tot haar recht te laten komen, neemt het vermaarde Yamadamatsu Incense-wood Co., Ltd. uit Kyoto deel aan deze expositie. Dit bedrijf levert de traditionele ambachtelijke items en geurende stokjes die bezoekers kennis laten maken met de geschiedenis achter de wierookcultuur in Japan.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Keio Plaza Hotel Tokyo
Keiko Kawashima, +81-3-5322-8010
Public Relations Manager
keiko-kawashima@keioplaza.co.jp

Contacts

Keio Plaza Hotel Tokyo
Keiko Kawashima, +81-3-5322-8010
Public Relations Manager
keiko-kawashima@keioplaza.co.jp