HighLife benoemt Jose Calle Gordo tot voorzitter van de raad van bestuur

PARIJS--()--HighLife SAS, een medtech-bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van een uniek systeem voor transcatheter-mitralisklepvervanging (TMVR) voor de behandeling van patiënten met mitralisklepregurgitatie, heeft vandaag de benoeming van dhr. Jose (“Pepe”) Calle Gordo als voorzitter van de raad van bestuur bekendgemaakt.

Pepe heeft een ruime bedrijfs- en managementervaring van 30 jaar opgedaan in de industrie voor medische hulpmiddelen, en heeft verschillende leidinggevende en managementfuncties bekleed bij Biosensors, Abbott, Guidant en Eli Lilly.

Tot voor kort was hij vicevoorzitter van de raad van bestuur van Biosensors, waar hij voor het laatst als uitvoerend bestuurder en CEO fungeerde. Tijdens zijn dienstverband, terwijl hij gevestigd was in Singapore, verbeterde hij de operationele prestaties van het bedrijf, smeedde hij strategische allianties en werkte hij samen met de grootste aandeelhouder om het bedrijf succesvol te privatiseren en over te gaan tot de delisting ervan ter creatie van een wereldspeler in interventionele cardiologie met een waarde van $ 1 miljard.

Hij gaf eerder leiding aan het wereldwijde team dat Xience™ ontwikkelde, een familie van medicinale stents (DES — Drug Eluting Stent) en marktleider voor de behandeling van coronaire hartziekte, terwijl hij diende als Vice President en General Manager van Drug Eluting Stents, Vascular Intervention bij Guidant in Californië.

Als Vice President van Abbott Vascular gevestigd in Brussel beheerde hij later de internationale activiteiten van Abbott Vascular buiten de VS en leidde hij wereldwijd de commerciële introductie van MitraClip™, een percutane behandeling voor mitralisklepreparatie.

Dhr. Calle Gordo studeerde af aan de Universidad Politecnica de Madrid in Spanje in de biomedische en elektrotechnische wetenschappen.

“Ik ben zeer verheugd om lid te worden van het HighLife-team. Ik kijk ernaar uit om het bedrijf en de raad van bestuur te ondersteunen bij het tot een realiteit maken van de mitralisklep van HighLife voor patiënten die baat kunnen hebben bij TMVR,” aldus Pepe.

HighLife is gevestigd in Parijs (Frankrijk) en werd in 2010 opgericht door Georg Börtlein. Na de recente investering in HighLife van Sofinnova Partners trad Antoine Papiernik toe tot het bestuur van het bedrijf.

“We zijn verheugd dat Pepe Calle Gordo zich bij ons heeft gevoegd als voorzitter van het bedrijf. Zijn jarenlange ervaring en staat van dienst op het gebied van interventionele cardiologie zijn ongeëvenaard,” stelde Antoine Papiernik, Managing Partner van Sofinnova Partners.

“Ik voel me vereerd en opgetogen dat we een voorzitter hebben kunnen aantrekken met het talent en de ervaring van Pepe. Zijn perfecte en algemene begrip van het structurele hart en zijn bekwaamheid als het gaat om het opbouwen van activiteiten komen op een ideaal moment in de ontwikkelingsfase van ons bedrijf,” verklaarde Georg Börtlein.

De HighLife-technologie is afhankelijk van de initiële plaatsing van een ringcomponent rond de natieve mitralisblaadjes op omkeerbare manier. Nadat de positie van deze eerste component is bevestigd, wordt de bioprothese binnen een paar minuten door de ring afgegeven en vindt deze zijn natuurlijke positie binnen de natieve annulus, ongeacht de toegangsplaats. Dankzij deze benadering is transseptale toegang en afgifte van de bioprothese mogelijk na via de liesslagader te zijn ingebracht en de natieve mitralisklep bereikt te hebben via een punctie door het interatriale septum. Een dergelijke route verlicht de behoefte aan een transapicale punctie in de verzwakte hartspier en heeft de voorkeur van de arts omdat zo verdere trauma voor de patiënten wordt vermeden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

HIGHLIFE
Georg Börtlein, tel.: +33 (0)1 72 32 21 15
e-mail: news@highlifemed.com
Website: www.highlifemedical.com
of
SOFINNOVA PARTNERS
Anne Rein, tel.: +33 6 03 35 92 05
e-mail: anne.rein@strategiesimage.com

Contacts

HIGHLIFE
Georg Börtlein, tel.: +33 (0)1 72 32 21 15
e-mail: news@highlifemed.com
Website: www.highlifemedical.com
of
SOFINNOVA PARTNERS
Anne Rein, tel.: +33 6 03 35 92 05
e-mail: anne.rein@strategiesimage.com