Moxtra werkt samen met ABN Amro aan sterke communicatiefuncties voor Prospery, het nieuwe project voor digitaal vermogensbeheer van ABN Amro

CUPERTINO, Calif.--()--ABN Amro lanceert Prospery, een uniek en volledig digitaal aanbod voor vermogensbeheer in Duitsland dat wordt ondersteund door het samenwerkingsplatform van Moxtra. De service Prospery bestaat uit functies met Moxtra, inclusief veilige berichten, bankdiensten via video en samenwerken aan documenten. De dienstverlening is gericht op moderne, digitaal vaardige cliënten die contact willen houden met hun vermogensbeheerder.

Doordat Moxtra’s functies zijn geïntegreerd in Prospery kunnen cliënten met de app in een beveiligde omgeving elkaar berichten sturen, samenwerken aan documenten en videogesprekken voeren met coaches en ondersteunende dienstverleners. Alle details, zoals conversaties en transacties, worden naast een volledige auditdossier opgeslagen om te kunnen voldoen aan de actueelste wettelijke verplichtingen. Nog belangrijker is dat het cliënten de kans biedt gesprekken uit het verleden op ieder moment en op iedere locatie in te zien.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Moxtra
Leena Iyar
Head of Marketing
leena@moxtra.com

Contacts

Moxtra
Leena Iyar
Head of Marketing
leena@moxtra.com