Calvin Klein, Inc. kondigt meerjarige samenwerking aan met The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts

Partnerschap verleent merk ongekende toegang tot de werken van de kunstenaar

NEW YORK--()--Calvin Klein, Inc., een volledige dochteronderneming van PVH Corp. (NYSE: PVH), heeft vandaag een meerjarige samenwerking aangekondigd met The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.

De financiële toezegging van Calvin Klein, Inc. zal de dotatie van de stichting ondersteunen van waaruit deze de subsidies verdeelt die de creatie, presentatie en documentatie van hedendaagse beeldende kunst steunen. Calvin Klein krijgt op haar beurt ongekende toegang tot de werken van de overleden kunstenaar, waaronder vele die nog niet zijn gepubliceerd. Het wereldwijde partnerschap blijft lopen tot 2020 en strekt zich uit tot het licentiëren van projecten binnen verschillende bedrijfsonderdelen en toekomstige activeringen binnen het merkenportfolio van CALVIN KLEIN.

“Ik ben er trots op dat Calvin Klein door middel van deze licentieovereenkomst met The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts haar langdurige betrokkenheid bij de viering van Amerikaanse kunstenaars en hun productieve werk zal voortzetten,” aldus Steve Shiffman, Chief Executive Officer, Calvin Klein, Inc. “Ik kijk uit naar de wereldwijde uitrol van dit samenwerkingsverband op meerdere niveaus van de CALVIN KLEIN-consumentenervaring.”

“Ik ben gaan beseffen dat het genie van Warhol veel dieper gaat dan vrolijke schilderijen voor Campbell's Soup,” said Raf Simons, Chief Creative Officer. “Hij legde alle zijden van de Amerikaanse ervaring vast, inclusief soms de donkere kanten. Warhols kunst vertelt meer waarheden over dit land dan je bijna nergens anders kunt vinden.”

“De nalatenschap van Warhol is niet beperkt tot de enorme invloed van zijn tijdloze concepten, maar ook door het werk van de stichting die hij heeft opgericht. Deze is een van de meest vooraanstaande financiers van hedendaagse kunst geworden en heeft sinds de start meer dan $ 275 miljoen aan subsidies verdeeld,” verklaarde Michael Dayton Hermann, Director of Licensing bij de Warhol Foundation. “We zijn er trots op dat het visionaire werk van Raf bij Calvin Klein onbeschaamd alle facetten van Warhols werk zal omarmen en ruimhartig zal bijdragen aan de dotatie van de stichting.”

De eerste stap van het partnerschap werd onthuld in september 2017 met het lentedefilé voor 2018, CALVIN KLEIN 205W39NYC, van Raf Simons. De collectie, die in januari 2018 in de winkels verkrijgbaar is, bevat een selectie van Warhol-kunstwerken als plaatsingsschermafdrukken. Het oeuvre is nauw verbonden met de filminspiraties van de collectie, de droomfabriek van Hollywood en de afbeeldingen van zowel een Amerikaanse nachtmerrie als de almachtige Amerikaanse droom. De stukken omvatten portretten van de intieme kenner van Warhol en kunstverzamelaar Sandra Brant (1971) en filmster Dennis Hopper (1971), evenals Knives (1981–82), Electric Chair (1964–65) en Ambulance Disaster (1963–64) uit de serie 'Death and Disaster' van Warhol . De collectie bevat ook stukken die onder licentie en in samenwerking met Hopper Goods werden geproduceerd, een merk dat is geïnspireerd op het leven en de geest van acteur, fotograaf en iconoclast Dennis Hopper.

De banden van Andy Warhol met de mode dateerden uit zijn eerste jaren als kunstenaar, toen zijn geestige schoenenfoto's de aandacht trokken in Vogue en Harper’s Bazaar. In de jaren zeventig werd de connectie persoonlijker toen Warhol bevriend raakte met een nieuwe generatie New Yorkse ontwerpers, van wie natuurlijk dhr. CALVIN KLEIN zelf ook deel uitmaakte. Klein had het idee opgevat om een nieuwe, echt Amerikaanse essentie in zijn creaties te vangen, en dat paste perfect bij Warhols eigen interesses.

Nu, 30 jaar na de dood van Warhol, is Simons van plan om de relatie tussen het grootse Amerikaanse modehuis CALVIN KLEIN en deze grootste van de Amerikaanse kunstenaars te vernieuwen. Dankzij The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts heeft Simons wat hij ziet als een diepgaande, grondige samenwerking gesmeed met het onsterfelijke genie van Warhol, gebaseerd op de creatieve idealen die ze delen. Net als Warhols kunst zijn de ontwerpen van Simons voor 2018 en daarna toegewijd aan het zonder angst omarmen van de plaats en de tijden waarin we leven.

Over Calvin Klein

CALVIN KLEIN is een wereldwijd lifestylemerk dat symbool staat voor gedurfde, progressieve idealen en een verleidelijke esthetiek. We proberen ons publiek in vervoering te brengen en te inspireren met behulp van provocerende beelden en opvallende ontwerpen om de zintuigen te prikkelen.

Het bedrijf werd opgericht in 1968 door Calvin Klein en zijn zakenpartner Barry Schwartz. We hebben onze reputatie opgebouwd als een leider in de Amerikaanse mode door middel van onze zuivere esthetiek en innovatieve ontwerpen. De wereldwijde retailverkoop van de merkproducten van CALVIN KLEIN overschreed $ 8 miljard in 2016 en de producten werden gedistribueerd in meer dan 110 landen. CALVIN KLEIN heeft wereldwijd meer dan 10.000 medewerkers. Wij werden in 2003 verworven door PVH Corp.

Over PVH Corp.

Met een geschiedenis die meer dan 135 jaar teruggaat, heeft PVH uitmuntend werk verricht bij het laten groeien van merken en bedrijven met een rijk Amerikaans erfgoed, en werd het zo een van de grootste kledingbedrijven ter wereld. We hebben meer dan 35.000 medewerkers die actief zijn in meer dan 40 landen, met een jaarlijkse omzet van meer dan $ 8 miljard. We zijn de eigenaar van de iconische merken CALVIN KLEIN, TOMMY HILFIGER, Van Heusen, IZOD, ARROW, Speedo*, Warner’s en Olga, alsook het digitaal gerichte merk voor intieme kledingstukken True & Co., en verkopen een verscheidenheid aan goederen onder deze en andere nationaal en internationaal bekende merken die we in beheer of gelicentieerd hebben.

*Het merk Speedo is tot in het oneindige gelicentieerd voor Noord-Amerika en het Caribisch gebied van Speedo International, Limited.

Over The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.

Als de meest vooraanstaande Amerikaanse kunstenaar van de 20e eeuw daagde Andy Warhol de wereld uit om kunst anders te zien. Sinds de oprichting in 19807 in overeenstemming met het testament van Andy Warhol, heeft The Andy Warhol Foundation zich gevestigd als een van de toonaangevende financiers van hedendaagse kunst in de Verenigde Staten, door meer dan $ 275.000.000 in subsidies verdeeld te hebben ter ondersteuning van de creatie, presentatie en documentatie van hedendaagse beeldende kunst, in het bijzonder werk dat experimenteel, niet voldoende erkend of uitdagend van aard is. De voortdurende inspanningen van de stichting om het creatieve erfgoed van haar oprichter te beschermen en te verbeteren, zorgen ervoor dat de inventieve, ruimdenkende geest van Warhol een fundamentele impact zal hebben op de beeldende kunst voor de komende generaties. De opbrengsten die de stichting ontvangt van licentieprojecten zoals deze, dragen bij aan de dotatie van de stichting van waaruit zij subsidies verdeelt. Ga voor meer informatie naar www.warholfoundation.org.

TEKSTEIGENAAR:

 

CALVIN KLEIN

 

SOCIALE MEDIA:

facebook.com/calvinklein; calvinklein.tumblr.com; google.com/+calvinklein;

youtube.com/calvinklein; twitter.com/calvinklein; instagram.com/calvinklein;

pinterest.com/calvinklein

snapchat: calvinklein

 

brand handle: @calvinklein

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Calvin Klein, Inc.
Alexandra Wagner, 212-292-9794
SVP, Corporate Communications
alexandrawagner@ck.com
of
Amanda Peña, 212-292-9223
Director, Corporate Communications
amandapena@ck.com

Contacts

Calvin Klein, Inc.
Alexandra Wagner, 212-292-9794
SVP, Corporate Communications
alexandrawagner@ck.com
of
Amanda Peña, 212-292-9223
Director, Corporate Communications
amandapena@ck.com