Together for Safer Roads lanceert wereldwijd programma ter ondersteuning van ondernemers die gedreven zijn om levens te redden

Global Entrepreneur Program voor versnelling van verkeersveiligheidsoplossingen

WASHINGTON--()--Vandaag op het NYC 4th Annual Vision Zero Fleets Safety Forum heeft Together for Safer Roads (TSR) haar Global Entrepreneur Program (GEP) gelanceerd. Via het GEP verbindt TSR beginnende bedrijven met verkeersveiligheidsdeskundigen in multinationale ondernemingen en universiteiten om nieuwe oplossingen te bedenken ter vermindering van het aantal verkeersongevallen en -doden. Drie bedrijven - HAAS Alert, Ouster en Zendrive - werden gekozen als de charterleden van het programma.

Als contactlegger voor wereldwijd georiënteerde bedrijven en beïnvloeders van de particuliere sector zullen TSR en het GEP beginnende bedrijven aanmoedigen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de verkeersveiligheid verbeteren, zodat deze een belangrijke versneller voor hun groei worden en voor de maatschappelijke impact die ze hebben. De bedrijven zullen ongeveer zes maanden met TSR samenwerken en krijgen de status van geassocieerd lid in de mondiale verkeersveiligheidscoalitie.

“TSR is verheugd om deze veelbelovende bedrijven te begeleiden door hun frisse ideeën een uitlaatklep te geven en hun positieve energie aan te boren om uitdagingen op het gebied van de verkeersveiligheid aan te pakken,” aldus David Braunstein, President van TSR. “Samen met onze wereldwijde leden en onze partners in de publieke sector kunnen beginnende bedrijven helpen om het verkeer op de wereld veiliger te maken voor iedereen.”

De invloedrijke leden en experts van TSR bieden jongere bedrijven toegang tot topnetwerken van de meest ervaren knappe koppen op het gebied van verkeersveiligheid. Het programma stelt bedrijven in staat om:

  • Gebruik te maken van een kennisnetwerk voor verkeersveiligheidstechnologieën;
  • Nieuwe technologieën in te zetten op basis van geleerde lessen van TSR-leden, het TSR-expertpanel en andere partners waarmee TSR samenwerkt; en
  • Een testterrein voor nieuwe oplossingen te creëren via TSR's karakteristieke Safer Roads Challenge-projecten over de hele wereld.

“De private sector speelt een cruciale rol bij het stimuleren van het gesprek over wagenparkbeheer en veiligheidstechnologieën,” stelde Keith Kerman, Chief Fleet Officer van New York City. “Als partner van TSR kijken we ernaar uit om te zien hoe deze samenwerking zich ontvouwt om de ontwikkeling van innovatieve oplossingen te bevorderen die wagenparken en omliggende voertuigen, fietsers en voetgangers beschermen.”

De drie GEP-charterleden van TSR zijn:

HAAS Alert

HAAS Alert is een Cellular V2V (Vehicle-to-Vehicle) Safety Cloud™ en dataserviceprovider voor smart communities die hulpverleningsmedewerkers, chauffeurs en het publiek veilig houdt via R2V™ (Responder-to-Vehicle)-communicatie die automobilisten in realtime waarschuwt wanneer hulpverleners in de buurt zijn of op weg naar een oproep. Chauffeurs en hulpverleningsmedewerkers gebruiken de informatie om botsingen te voorkomen en vertragingen te verminderen. Het bedrijf werkt momenteel met het Amerikaanse Department of Homeland Security aan geavanceerde oplossingen en heeft ondersteuning van vooraanstaande veiligheidsorganisaties, waaronder NSC (National Safety Council), FAMA (Fire Apparatus Manufacturers' Association), FEMSA (Fire and Emergency Manufacturers and Services Association) en NFPA (National Fire Protection Association)

“Het veilig op de weg houden van automobilisten en hulpverleners staat centraal in onze missie,” aldus Cory Hohs, Chief Executive Officer van HAAS Alert. “De technologie maakt een verschil en onze impact wordt alleen maar groter door deelname aan het Global Entrepreneur Program van TSR, dat aansluit op ons gedeelde doel: het redden van levens.”

Ouster

Ouster heeft een technologie ontwikkeld om botsingen te voorkomen, FleetGuide genaamd, ontworpen om de veiligheid en productiviteit van wagenparken te maximaliseren. Het systeem wordt mogelijk gemaakt door een nieuw LIDAR (3D-sensor)-ontwerp voor de automobielindustrie waarmee aanzienlijke prestatieverbeteringen mogelijk zijn, terwijl de kosten met meer dan 50x worden verlaagd ten opzichte van de allernieuwste LIDAR-technologie. Hierdoor worden performante en economische toepassingen in de veiligheid mogelijk gemaakt. De sensoren detecteren tegemoetkomende voertuigen, voetgangers, fietsers en andere veiligheidsbedreigingen buiten bedrijfsvoertuigen en waarschuwen de chauffeurs om deze te vermijden met realtime waarschuwingen en omscholing van de chauffeur.

“De FleetGuide-technologie van Ouster is bedoeld om commerciële voertuigen en voertuigen die hen omringen te beschermen, met volgende generatie technologie voor het vermijden van botsingen voor wagenparken,” verklaarde Angus Pacala, mede-oprichter en Chief Executive Officer van Ouster. “De mogelijkheid om gebruik te maken van de expertise van TSR's lidbedrijf toont het potentieel waarover we beschikken om onze technologie op grotere schaal te implementeren in commerciële voertuigen, en we zijn enthousiast dat we zijn geselecteerd om onze veiligheidsimpact te versnellen.”

Zendrive

Zendrive gebruikt gegevens van mobiele telefoons en machine learning om risicovol gedrag van chauffeurs te identificeren voordat een botsing plaatsvindt. Met behulp van de sensoren in smartphones bieden de gedragsgegevens bruikbare inzichten die de veiligheid voor passagiers en chauffeurs wereldwijd verbeteren. Zendrive heeft meer dan 45 miljard mijl aan rijgedrag gemeten.

“Zendrive heeft veel plezier gehad met de samenwerking met TSR aan het Safer Roads Challenge-project in Atlanta, GA, waar we hielpen bij het verzamelen en analyseren van weggebruikersgegevens om de belangrijkste risicofactoren voor verkeersbotsingen te begrijpen,” merkte Jonathan Matus, Chief Executive Officer en mede-oprichter van Zendrive, op. “We zijn verheugd om te zien hoe ons partnerschap uitgebreid kan worden binnen het GEP.”

Geïnteresseerd om deel te nemen aan het GEP? Neem contact op met TSR op info@togetherforsaferroads.org voor meer informatie en om een verzoek om informatie in te vullen.

Over Together for Safer Roads

Together for Safer Roads (TSR) is een innovatieve coalitie die wereldwijd opererende bedrijven uit de private sector, uit verschillende sectoren, samenbrengt voor wereldwijde samenwerking aan de verbetering van de verkeersveiligheid en de vermindering van het aantal doden en gewonden door verkeersongevallen. TSR bundelt de best practices, wereldwijde netwerken, data en technische expertise van de leden om zich te concentreren op vijf gebieden die wereldwijd en binnen de lokale gemeenschappen de grootste impact zullen hebben. Deze aandachtsgebieden komen overeen met de vijf pilaren van de 'Decade of Action for Road Safety' van de VN door programma's te ontwikkelen om problemen aan te pakken op het gebied van verkeersveiligheidsbeheer, veiligere wegen en mobiliteit, veiligere voertuigen, veiligere weggebruikers en de respons na botsingen. De huidige leden van TSR omvatten AB InBev, Abertis, AIG, AT&T, CalAmp, Ericsson, GM, IBM, iHeartMedia, Octo Telematics, PepsiCo, Republic Services, Ryder, UPS en Walmart. Meer informatie op www.togetherforsaferroads.org. Maak contact met ons op FacebookLinkedInTwitter en YouTube.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Together for Safer Roads (TSR)
Melissa Zuckerman, 202-591-4021
melissa@jpa.com

Contacts

Together for Safer Roads (TSR)
Melissa Zuckerman, 202-591-4021
melissa@jpa.com