Az Egyesült Arab Emírségek Kabinete a 1,5 millió könyvet bemutató Sardzsai Nemzetközi Könyvvásáron tart ülést

A kultúra terjesztése központi szerepet játszik az Egyesült Arab Emírségek (UAE) nemzetépítési erőfeszítései közt

During the UAE Cabinet Meeting at Sharjah International Book Fair 2017 (Photo: Dubai Government Media Office)

SARDZSA, Egyesült Arab Emírségek--()--Rengeteget elárul egy nemzet kulturális értékeiről és vezetőinek az ország lakosainak jövőjéről alkotott elképzeléseiről az, ha egy nemzetközi könyvvásárt választanak magas szintű megbeszélések helyszínéül. A világon soha nem volt még példa arra, amit az UAE Miniszteri Tanácsának (a továbbiakban "Kabinet") tagjai tettek: hátrahagyva irodáikat a ma már a világ harmadik legjelentősebb könyvvásárának számító, ez évben 1,5 millió könyvet bemutató, sok ezernyi iskolás, egyetemista és irodalomkedvelő által meglátogatott 36. Sardzsai Nemzetközi Könyvvásáron (Sharjah International Book Fair [SIBF]) tartották meg a Kabinet ülését.

Az, hogy az ülést az UAE elnökhelyettese és miniszterelnöke, Dubai uralkodója, őfelsége Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk elnökletével a Sardzsai Nemzetközi Könyvvásáron tartották meg, nem pusztán annak elismerése, hogy a SIBF a nemzet szempontjából fontos megbeszéléseket inspiráló, rangos platform, hanem egyben az UAE azon nézetét is tükrözi, hogy a kultúra az a szektor, amely a legjelentősebb szerepet fogja játszani a világ jövőjének alakításában.

A Kabinet ülésének központi témája ennek megfelelően azoknak a folyamatban lévő erőfeszítéseknek a megvitatása volt, amelyekkel az UAE vezetői a mindig is a nemzet legfontosabb erőforrásának elismert polgárok számára teljes életet kíván biztosítani egy tudásalapú társadalomban, ahol az egymást követő generációk kiteljesíthetik képességeiket egy könyvek, kultúra, irodalom és művészetek által gazdagított élettérben.

Mint eddig mindig, az idei SIBF is túlszárnyalta az előző évi látógatószám-rekordot: a könyvvásárra az első öt napon 728000 érdeklődő érkezett. A SIBF, amelyen 48 országból 393 szerzővel, a tudományos élet neves képviselőivel és elismert művészekkel találkozhatnak a látogatók, és több mint 2600 programon vehetnek részt, november 11-én, szombaton ér véget.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk
Mob: +971 52 617 2111

Contacts

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk
Mob: +971 52 617 2111