Visa lanceert fonds met eerste toezegging aan Women’s World Banking

Meerjarige toezegging van 20 miljoen dollar voor hulp aan twee miljoen ondernemingen in 2022

SAN FRANCISCO & DAR ES SALAAM, Tanzania--()--Visa (NYSE:V) lanceert de nieuwe Visa Foundation, opgericht als onderdeel van Visa’s bredere strategie voor een maatschappelijke impact die de groei van kleine ondernemingen wereldwijd prioriteit geeft, waardoor individuen, bedrijven en economieën over de hele wereld kansen op succes krijgen. Om haar oprichting luister bij te zetten, heeft de Visa Foundation een eerste toezegging van 20 miljoen dollar gedaan voor Women’s World Banking.

Bij Visa Foundation staat het geloof in kleine ondernemingen als hoeksteen van de wereldeconomie centraal. Het midden- en kleinbedrijf is zelfs goed voor meer dan 90 procent van alle ondernemingen ter wereld en voor 50 tot 60 procent van de mondiale werkgelegenheid. Toch is het voor deze segmenten moeilijk toegang te verkrijgen tot de financiële hulpmiddelen, het kapitaal en de opleidingsprogramma’s waarmee ze vol voor succes kunnen gaan. De Visa Foundation stelt zich ten doel deze scheve situatie te verbeteren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Visa Inc.
Marni Goldberg
globalmedia@visa.com
Andy Woolnough
CEMEAmedia@visa.com

Contacts

Visa Inc.
Marni Goldberg
globalmedia@visa.com
Andy Woolnough
CEMEAmedia@visa.com