Proton OnSite tekent contract van 1,8 miljoen dollar en krijgt leidende rol in Amerikaans overheidsproject voor watersplitsing

WALLINGFORD, Conn.--()--Proton OnSite (Proton), een dochteronderneming van Nel ASA (Nel, OSE:NEL) uit de Noorse hoofdstad Oslo, heeft een contract getekend ter waarde van 1,8 miljoen dollar om bij te dragen aan het Advanced Water Splitting Benchmarking Project van het Amerikaanse ministerie van Energie. Dit project is van cruciaal belang voor het consortium HydroGEN Energy Materials Network van het ministerie, dat is opgezet voor onderzoek naar en versnelde ontwikkeling van betaalbare waterstofproductie, wat meerdere sectoren energieopslag, veerkracht en economische mogelijkheden oplevert. Proton werkt samen met de National Laboratories van het ministerie van Energie. Daarnaast geeft het bedrijf leiding aan een team, zodat alle resultaten van experimenten rond watersplitsing gegarandeerd goed zijn doorgelicht, normen zijn geformuleerd voor vergelijkend onderzoek en routekaarten worden gemaakt voor onderzoeksprioriteiten en behoeften. Kathy Ayers, vicepresident voor Onderzoek en Ontwikkeling van Proton, is benoemd tot algeheel projectleider.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For Proton OnSite
Chris Van Name, +1-203-678-2132
Director Corporate Marketing
of
Bjørn Simonsen, +47 971 79 821
VP Market Development and Public Relations

Contacts

For Proton OnSite
Chris Van Name, +1-203-678-2132
Director Corporate Marketing
of
Bjørn Simonsen, +47 971 79 821
VP Market Development and Public Relations