Meer dan 1,5 miljoen titels en 2.600 evenementen op Sharjah International Book Fair 2017

Thema van 36e editie van 's werelds op twee na grootste boekenbeurs is 'A World Inside My Book'

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten--()--Meer dan 1,5 miljoen titels en 1.650 uitgeverijen uit 60 landen zullen deelnemen aan de 36e editie van de Sharjah International Book Fair (SIBF), die plaatsvindt van 1 t/m 11 november. De 11-daagse viering van literatuur, kennis en cultuur gehouden in Sharjah - het op twee na grootste emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) - heeft dit jaar als thema: 'A World inside My Book.'

De editie van dit jaar van de op twee na grootste boekenbeurs ter wereld, die georganiseerd wordt door de Sharjah Book Authority, strekt zich uit over 14.625 vierkante meter en ontvangt 393 gasten uit 48 landen die deelnemen aan meer dan 2.600 evenementen. De beurs is een almaar groeiend evenement, waaraan Zuid-Korea, Bangladesh en Denemarken voor het eerst aan zullen deelnemen.

De agenda van SIBF 2017 omvat verschillende programma's, waaronder het Cultureel Programma, het Cultureel Café, het Intellectuele Programma en de Kookhoek. Het meest uitgebreide programma dat op de editie van dit jaar wordt aangeboden, is het Kinderprogramma dat voorziet in 1.632 activiteiten gepresenteerd door 44 gasten uit 20 landen. SIBF zal ook het Social Media Station organiseren dat zal bestaan uit 33 activiteiten en workshops. Hierbij zijn een wereld aan beïnvloeders van sociale media betrokken die zullen praten over actuele culturele, media- en sociale kwesties.

De Sharjah Book Authority (SBA) heeft ook aangekondigd dat het Verenigd Koninkrijk het 'Country of Honor' zal zijn in het kader van 'VK/VAE 2017', een jaar van bilaterale culturele uitwisseling tussen de twee landen die door de Britse Raad is georganiseerd.

Voor het eerst ooit wijst SIBF een speciaal paviljoen met de titel 'The Future Zone' toe. Hier worden 10 toonaangevende bedrijven bijeengebracht die gespecialiseerd zijn in digitale boeken om hun ervaringen en nieuwste publicaties te tonen.

Een middelpunt van SIBF 2017 is de vierde editie van de SIBF/ALA-conferentie. Dit evenement, dat jaarlijks georganiseerd wordt door SBA in samenwerking met de American Library Association (ALA), is de enige ALA-conferentie buiten de Verenigde Staten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk, mob.: +971 52 617 2111

Contacts

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk, mob.: +971 52 617 2111