NTT Communications' SDx Technologies gebruikt door McLaren-Honda voor de 2017 Formule 1 Japanse Grand Prix

High-speed SD-WAN zal het Suzuka Circuit en McLaren-Honda’s hoofdkantoor in het VK verbinden voor het efficiënt versturen van autogegevens voor strategisch beheer tijdens de race op basis van gegevensprioriteit

TOKYO--()--McLaren-Honda, al meer dan 50 jaar een toonaangevende leider in Formule 1 motorracen, en NTT Communications, de aanbieder van ICT-oplossingen en internationale communicatie binnen de NTT Group (TOKYO:9432), heeft vandaag bekend gemaakt dat NTT Communications’ software-defined-everything (SDx) technologieën voor het eerst zullen worden toegepast in een netwerk langs de baan waarbij het Suzuka Circuit in Japan en het McLaren Technology Centre in Woking, VK worden verbonden tijdens de 2017 Formule 1 Japanse Grand Prix.

Door de NTT Communications’ SDx-technologieën te gebruiken wil McLaren-Honda een serie testen implementeren tijdens de Japanse Grand Prix om het beheer op afstand van race-strategie met telemetrische gegevens te versterken met extra hoge snelheid. NTT Communications’ veilige ICT-infrastructuur wordt geacht de flexibiliteit en efficiëntie van de netwerkbandbreedte te beheren bij het testen van de snelheid en de kwaliteit van de enorm vergrote bandbreedte van de nieuwe software-gebaseerde wide-area netwerken (SD-WAN). De gegevens zullen ook worden verstuurd tussen Japen en het VK via een bestaand MPLS-circuit.

Eigenschappen van nieuwe SDx-technologieën

  • Flexibele netwerkgeschikt SD-WAN
    Het SD-WAN biedt uitgebreidere bandbreedte en zeer efficiënte gegevenstransmissie in antwoord op gegevensprioriteit door het bestaande MPLS-circuit en NTT Communications’ aanvullende circuits te combineren, waaronder internet dat bij het circuit wordt opgebouwd. De oplossing wordt geacht het verkeer van internet-circuits in de garage, ingenieurswerkplaats en gast-netwerken naar deze extra circuits te verplaatsen naast het bestaande MPLS-netwerk. Grote capaciteit, hoge resolutie, videoconferencing zal worden verstuurd over het NTT SD-WAN om de belangrijkste samenwerking tussen ingenieurs aan de baan en op andere wereldwijde plekken mogelijk te maken.
  • WAN-versnelling en UTM bereikt met NFV-infrastructuur
    De Network Function Virtualization (NFV)-infrastructuur zal worden uitgevoerd in de cloud om snel zowel WAN-versnelling voor gegegensoverdracht zonder latency en een unified threat management (UTM) webproxyfunctie te kunnen uitrollen voor gegarandeerde netwerkveiligheid.
  • SD-Exchange wordt gebruikt voor super snelle verbinding tussen Japan en het VK
    NTT Com’s SD-Exchange service zorgt ervoor dat hoogvolume data veel sneller verstuurd kan worden met een normale internetverbinding omdat de gegevens van Japan naar het VK worden verstuurd via de wereldwijde infrastructuur van NTT Communications met een hoge bandbreedte.

Dhr. Matt Lockie, IT Director voor Racing, McLaren Technology Group zei: "In de zeer concurrerende wereld van Formule 1, is de mogelijkheid om samen te werken met NTT Communications om gebruik te maken van hypermoderne SD-WAN-technologie echt een kans voor ons om voordeel te behalen ten opzichte van onze concurrenten. Ik ben trots op de manier waarop onze teams hebben samengewerkt bij het leveren van een dergelijke innovatieve netwerktechnologie die voldoet aan de uitdagende vereisten van snelle datalevering aan onze ingenieurs aan de baan en terug naar de basis van Mission Control.”

Dhr. Tatsuya Yamashita, Senior Vice President, Technology Development / Vice President, Next Generation Platform Taskforce, legt uit: "McLaren Honda is het duidelijk vooroplopende technologische team binnen de Formule 1. Het zal een groot voordeel voor NTT Com zijn om samen te ontwikkelen als technologisch partners en zo aan de zeer hoge technologische vraag te voldoen. Ik ben er trots op dat we onze geavanceerde technologieën van SD-WAN en NFV kunnen uitrollen naar de racelocatie van het Formule 1-team, veel eerder dan andere aanbieders.”

Dr. Shin Miyakawa, Vice President, IoT Office / McLaren Taskforce zei: "Formule 1 racen maakt gebruik van eersteklas technologieën voor verzenden van gegevens tijdens de race van wereldwijde racelocaties naar vaak ver verwijderde hoofdvestigingen van het team voor cruciale strategiebepaling. NTT Com, als teamsponsor en technisch partner van McLaren-Honda, zal de hypermoderne SDx-technologieën inzetten om een kritiek netwerk aan de baan te maken dat volledig gebruik maakt van eersteklas verzendtechnieken.”

Na de ingebruikname van deze oplossing voor de 2017 Formule 1 Japanse Grand Prix, willen McLaren-Honda en NTT Communications meer testen gaan doen en de veiligheid, snelheid en efficiëntie van gegevensoverdracht met grote hoeveelheden verder verbeteren, gericht op gebruik bij toekomstige races. Door de manier waarop ze racegegevens verzamelen en gebruiken te veranderen verwachten NTT Communications en McLaren-Honda de huidige Formule 1-methodieken te kunnen overtreffen. Meer details over dit initiatief zal worden geïntroduceerd op het NTT Communications Forum 2017 in Tokyo op 5 en 6 oktober.

NTT Communications zal vanaf dit raceseizoen ook het Arcstar Universal One enterprise VPN-netwerk aan McLaren-Honda aanbieden voor het leveren van snelle en flexibele communicatie aan de 16 wereldwijde kantoren in het bedrijf.

De gegevens worden breed gedeeld in realtime, waaronder aan de baan en op het hoofdkantoor van het team in een gecoördineerde inspanning om realtime racestrategieën te kunnen plannen en toepassen, sneller dan de concurrentie. Tijdens de race kunnen overdrachten snel oplopen tot meer dan 100 GB aan data — met gegevens over weer op de racelocatie, motorsnelheden, remdruk, brandstofniveau's, bandenspanning, video aan boord, en meer — deze gegevens worden verzameld van 200 sensoren en camera's die in een race-auto zitten.

Over het McLaren-Honda Formule-1-team

Sinds 1963 is McLaren Racing één van de succesvolste en meest baanbrekende teams in de Grand Prix motorracing geworden, doordat het de meest iconische Formule-1-auto's in de geschiedenis van de sport heeft gemaakt.

Vanuit hun bescheiden wortels in een kleine werkplaats in New Malden, Surrey, waar Bruce McLaren een kleine crew betrokken personen bij elkaar bracht om race-auto's die zijn eigen naam dragen te ontwerpen, bouwen en te racen, is McLaren Racing nu gevestigd in het beroemde McLaren Technology Centre in Woking, de thuisbasis voor alle activiteiten van het team en werkplek voor ruim 3000 mensen. Voor een organisatie is dat echt een ongelooflijke transformatie. Toch hebben de sportsuccessen van het bedrijf zich net zo ongelooflijk ontwikkeld sinds dat vroege begin.

Bruce bracht het team naar de Formule 1 bij de Grand Prix van Monaco in 1966 en sinds die dag is er geen team in de Formula 1 dat meer overwinningen heeft gescoord (182) dan McLaren. Gedurende de meer dan 50 jaar dat het bedrijf in deze sport aan wedstrijden deelneemt heeft McLaren ook 12 kampioenschappen voor coureurs en 8 constructeurskampioenschappen gewonnen. Elders domineerde het team de iconische North American CanAm sports car series, met 43 gewonnen wedstrijden tussen 1967 en 1972, won het drie keer de Indy 500 tussen ’72 en ’76, en won het in 1995 de 24 uur van Le Mans bij hun eerste poging.

De grote kampioenen van het team, Emerson Fittipaldi, James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen en Lewis Hamilton zijn allemaal bekende namen en legendes in de autosport.

McLaren-Honda voert campagne voor de FIA Formula-1-wereldkampioenschappen in 2016 met als coureur de tweevoudig wereldkampioen (2005, 2006) Fernando Alonso en Jenson Button, wereldkampioen in 2009. Zij rijden in de McLaren-Honda MP4-31.

Over NTT Communications Corporation

NTT Communications levert adviesdiensten, architectuur, beveiliging en clouddiensten om de informatie- en communicatietechnologie (ICT) van bedrijven te optimaliseren. Dit aanbod wordt mogelijk gemaakt door de wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, waaronder het toonaangevende wereldwijde tier-1 IP-netwerk, het Arcstar Universal One™ VPN-netwerk, dat wereldwijd meer dan 190 landen/regio’s bereikt, en meer dan 140 beveiligde datacenters. Oplossingen van NTT Communications gebruiken de wereldwijde hulpbronnen van de bedrijven van de NTT Group, waaronder Dimension Data, NTT DOCOMO en NTT DATA.

www.ntt.com | Twitter@NTT Com | Facebook@NTT Com | LinkedIn@NTT Com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

NTT Communications
Dhr. Ryu Kanishima
Technology Development
sd-wan@ntt.com

Contacts

NTT Communications
Dhr. Ryu Kanishima
Technology Development
sd-wan@ntt.com