ORBCOMM verwerft Blue Tree Systems Limited

Leidt tot versterking van ORBCOMM's aanbod voor de wereldwijde vrachttelematicamarkt met geconsolideerde cabine-, droge en gekoelde transportoplossingen

ROCHELLE PARK, N.J.--()--ORBCOMM Inc. (Nasdaq: ORBC), een toonaangevende wereldwijde leverancier van Machine-to-Machine (M2M)- en Internet of Things (IoT)-oplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat het het in Galway, Ierland gevestigde Blue Tree Systems Limited (Blue Tree), samen met haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk, heeft verworven. Blue Tree biedt transportbeheeroplossingen van wereldklasse in meerdere activaklassen, waaronder vrachtwagens, gekoelde rechte vrachtwagens en gekoelde en droge opleggers. Blue Tree bedient meer dan 300 klanten in Noord-Amerika, de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.

De producten van Blue Tree voldoen aan de eisen van transportbedrijven die er in toenemende mate naar streven om hun activa te beheren onder een enkel platform en de vereenvoudigde integratie met hun bedrijfssystemen willen vergemakkelijken. Het robuuste vrachtwagencabineplatform van Blue Tree is gebaseerd op een open Android-architectuur die klanten een volledig beheerde, flexibele en bewezen oplossing biedt die makkelijk door de chauffeurs gebruikt kan worden. Daarnaast biedt Blue Tree geavanceerde landspecifieke nalevingsoplossingen in zowel Noord-Amerika als Europa. De oplossingen van Blue Tree voldoen aan de eisen van de Electronic Logging Device (ELD)-mandaatreglementen, die van bedrijven vereisen om in de komende maanden de papieren logboeken van chauffeurs te vervangen door elektronische diensturenapplicaties. De klanten van Blue Tree bereiken een brede efficiëntie, verhoogde veiligheid van de chauffeurs en de optimalisatie van het personeelsbestand in de gehele supply chain.

De acquisitie van Blue Tree versterkt het transportfolio van ORBCOMM door de toevoeging van vrachtwagencabine- en koelvlootvoertuigoplossingen aan ORBCOMM's toonaangevende vrachtoplossingen. Klanten hebben toegang tot een geïntegreerd aanbod dat bijna alle transportmiddelen omvat vanuit één bron. Het marktleiderschap van Blue Tree voegt ook sterkte en distributie toe in belangrijke geografische gebieden zoals Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

“Met geavanceerde vrachtwagenoplossingen gecombineerd met een geïntegreerd softwareplatform, is Blue Tree een sterke strategische aanvulling op het brede transportportfolio van ORBCOMM,” aldus Marc Eisenberg, Chief Executive Officer van ORBCOMM. “In combinatie met onze acquisitie van inthinc in juni, maakt Blue Tree het mogelijk voor ORBCOMM om te voorzien in de meest complete transportoplossing voor bijna elke activaklas: van cabine- tot vlootvoertuigen, tot koelmiddelen en droge bestelwagens. Hierdoor zijn wij de duidelijke leider in deze ruimte en in het wereldwijde industriële IoT.”

“ORBCOMM is een van de toonaangevende IoT-bedrijven in de wereld, en wij zijn van mening dat de door ORBCOMM aangeboden verhoogde omvang, middelen, klantenbasis en geografisch profiel onze wereldwijde snelle groei zullen ondersteunen. We kijken ernaar uit om gebruik te maken van het sterke merkvermogen van ORBCOMM in onze markten,” stelde Charlie Cahill, oprichter en Chief Executive Officer van Blue Tree Systems. “ORBCOMM's leiderschap in transporttelematica biedt grote synergie en ondersteuning voor onze transportoplossingen en levert een ongeëvenaarde en langdurige waardepropositie voor transportbedrijven over de hele wereld.”

ORBCOMM werd geadviseerd door Raymond James met betrekking tot deze transactie. Blue Tree Systems werd geadviseerd door Investec Corporate Finance Ireland.

Over ORBCOMM Inc.

ORBCOMM (Nasdaq: ORBC) is een wereldwijde leider en vernieuwer in het industriële Internet of Things en biedt oplossingen die bedrijven koppelen aan hun activa om te zorgen voor meer zichtbaarheid en operationele efficiëntie. Het bedrijf biedt een breed scala aan oplossingen voor activabewaking en -controle, waaronder naadloze satelliet- en mobiele connectiviteit, unieke hardware en krachtige applicaties, allemaal ondersteund door end-to-end klantenservice, vanaf de installatie tot de implementatie en klantenservice. ORBCOMM heeft een diverse klantenbasis, inclusief vooraanstaande OEM's, oplossingsklanten en kanaalpartners binnen transport, supply chain, warehousing en inventaris, zware apparatuur, maritieme sector, natuurlijke hulpbronnen en overheid. Ga voor meer informatie naar www.orbcomm.com.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst

Bepaalde uitspraken die in dit persbericht worden besproken, vormen uitspraken met betrekking tot de toekomst in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst hebben in het algemeen betrekking op onze plannen, doelstellingen en verwachtingen voor toekomstige gebeurtenissen en omvatten verklaringen over onze verwachtingen, overtuigingen, plannen, doelstellingen, bedoelingen, aannames en andere uitspraken die geen historische feiten zijn. Dergelijke uitspraken met betrekking tot de toekomst, waaronder die in verband met de verwachtingen van het Bedrijf, zijn onderhevig aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden, waardoor de feitelijke resultaten materieel kunnen verschillen van de door de uitspraken met betrekking tot de toekomst geprojecteerde, verwachte of geïmpliceerde resultaten, waarvan sommige buiten de controle van het Bedrijf vallen, waardoor de werkelijke resultaten, prestaties of verwezenlijkingen van het Bedrijf of de resultaten van de industrie aanzienlijk kunnen verschillen van enige toekomstige resultaten, prestaties of verwezenlijkingen die uitgedrukt of geïmpliceerd worden door dergelijke uitspraken met betrekking tot de toekomst. Daarnaast dient specifieke aandacht te worden besteed aan verschillende factoren beschreven in deel I, punt 1A. 'Risicofactoren' en deel II, punt 7. 'Discussie en analyse van het management over de financiële toestand en resultaten van de activiteiten,' en elders in ons jaarverslag op Formulier 10-K en andere documenten die gedeponeerd zijn bij de Securities and Exchange Commission. Het Bedrijf verbindt zich er niet toe om eventuele uitspraken met betrekking tot de toekomst of waarschuwingsfactoren publiekelijk te herzien, behalve zoals wettelijk verplicht.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor beleggers:
ORBCOMM Inc.
Michelle Ferris, +1-703-433-6516
Director Corporate Communications
ferris.michelle@orbcomm.com
of
Voor handelsmedia:
ORBCOMM Inc.
Sue Rutherford, +1-613-254-5269
VP Marketing
rutherford.sue@orbcomm.com

Contacts

Voor beleggers:
ORBCOMM Inc.
Michelle Ferris, +1-703-433-6516
Director Corporate Communications
ferris.michelle@orbcomm.com
of
Voor handelsmedia:
ORBCOMM Inc.
Sue Rutherford, +1-613-254-5269
VP Marketing
rutherford.sue@orbcomm.com