Voor het winterbandenseizoen presenteert Autobandenmarkt.nl: Dit waren in 2017 de meest gekochte zomerbanden van Europa

  • In juli en augustus konden bezoekers van Autobandenmarkt.nl hun favoriete model zomerbanden kiezen.
  • Er werden in twaalf landen ongeveer 2600 stemmen uitgebracht.
  • De Continental PremiumContact 6, de Uniroyal Rainsport 3 en de Dunlop SportMaxx RT2 kregen de meeste waardering.

HANNOVER, Duitsland--()--De Continental PremiumContact 6, de Uniroyal Rainsport 3 en de Dunlop SportMaxx RT2 waren in 2017 de meest geliefde zomerbanden van Europa. Dat blijkt uit een enquête, die Autobandenmarkt.nl, de eindklantenwebshop voor banden, auto-onderdelen en -accessoires van de grootste internetbandenhandelaar Delticom, in juli en augustus in twaalf Europese landen heeft gehouden. Bijna 2600 bezoekers van de webshop hebben voor het eind van het zomerbandenseizoen gestemd. Ze konden kiezen uit vijf modellen van toonaangevende merken.

„Interessant aan de uitkomst is, dat in heel Europa de modellen van hoogwaardige premium merken het meest geliefd zijn,“ aldus Thierry Delesalle van Autobandenmarkt.nl „Deze hebben terecht een goede naam, ook al zijn er tegenwoordig op het gebied van goedkopere kwaliteitsmodellen ook aantrekkelijke alternatieven. Dat geldt overigens ook voor winterbanden, waarvoor de tijd ook al gauw weer aanbreekt. Welke band het best bij welke chauffeur past, is naar onze ervaring heel verschillend. Het is vooral afhankelijk van het individuele gebruiks- en rijgedrag. Toch is te zien dat veiligheid en stabiliteit bij de keuze van banden doorgaans een grote betekenis hebben - op beide gebieden zijn er in de afgelopen vijf jaar grote vorderingen in de ontwikkeling geweest. Autobandenmarkt.nl biedt een omvangrijk spectrum aan merken en modellen, zodat elke chauffeur het voor hem ideale product kan vinden.“

Klanten vinden op Autobandenmarkt.nl bijvoorbeeld meer dan 100 merken en 25.000 modellen - waaronder natuurlijk naast zomer- en winterbanden ook all season-banden. Het feit dat op het eigen model vrachtwagen kan worden gezocht, vergemakkelijkt het vinden van de passende banden aanzienlijk. Klantenbeoordelingen en testresultaten op de pagina van het product maken de keuze nog extra gemakkelijk. Dankzij de grote beschikbaarheid en de korte levertijden is de bestelling snel bij de klant. Ook onderdelen als remmen, accu‘s en sneeuwkettingen kunnen gemakkelijk via de webshop worden besteld. Bovendien heeft de klant de mogelijkheid om zijn bestelling tegen aanvullende kosten naar een van de samenwerkende garages te laten sturen, waar de banden vakkundig worden gemonteerd. Alleen in Nederland zijn er al meer dan 1.600 montagepartners.

Een overzicht van de resultaten en verdere informatie over de winnende modellen banden is te vinden op www.Autobandenmarkt.nl/summer-tyre-profile-2017-results.

Over Autobandenmarkt.nl:

Bij Autobandenmarkt.nl kunnen belangstellenden kiezen uit meer dan 100 bandenmerken en meet dan 25.000 modellen: daaronder ook telkens de banden die als beste uit de tests zijn gekomen. Banden voor personenauto‘s, motoren evenals vrachtwagens, nutsvoertuigen en bussen maken ook deel uit van de portefeuille naast volledige wielen, velgen en vervangonderdelen en accessoires voor personenauto‘s. Bijzonder praktisch: De nieuwe banden worden snek en gratis* op elk gewenst adres geleverd. De kopers kunnen bij het online aankopen van de banden ook heel eenvoudig een van de meer dan 1.700 professionele montagepartners kiezen die dan de nieuwe banden vakkundig monteert. Vele van de garages die met ons samenwerken bieden ook nog andere bandenservice aan.

*vanaf 2 banden

Banden online kopen:

www.ReifenDirekt.de, www.ReifenDirekt.at, www.ReifenDirekt.ch, www.123pneus.ch, www.Autobandenmarkt.nl, www.123pneus.fr, www.Mytyres.co.uk, www.Gommadiretto.it, www.Neumaticos-online.es en in vele van de Delticom online shops.

Alles over banden van A tot Z: www.Banden.nl

Bandentests: www.Autobandentest.com

Informatie over het bedrijf: www.delti.com

Contacts

Contactpersoon voor de pers:
insignis Agentur für
Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com

Contacts

Contactpersoon voor de pers:
insignis Agentur für
Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com