Internationale enquête van Qudwa wijst emotionele, ‘zachte’ vaardigheden als belangrijkere factor voor succes dan ‘harde’ skills

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten--()--Achthonderd toonaangevende onderwijskrachten uit 68 landen komen volgende maand samen in het Emirates Palace in Abu Dhabi. Daar bespreken ze trends in gedrag en technologie in het onderwijs met als overkoepelend thema Teaching for Tomorrow.

Qudwa 2017, een internationaal onderwijzersforum, heeft een enquête gehouden die belangrijke inzichten verschaft in de succesfactoren voor docenten van de toekomst, wanneer nieuwe technologieën en hybride onderwijsmodellen een steeds prominentere rol spelen in de klas.

Uit de enquête blijkt dat deelnemers aan het forum ‘zachte’ skills als topprioriteit beschouwen om als docent van de toekomst te slagen. Men denke daarbij aan begrip voor individuele behoeften van leerlingen, enthousiasme voor de lesstof en sterke communicatieve vaardigheden. ‘Harde’ vaardigheden, zoals kennis en begrip van technologie, werden aangemerkt als minder belangrijke succesfactoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Qudwa
Dima Zalatimo, +971529594631
info@qudwa.com

Contacts

Qudwa
Dima Zalatimo, +971529594631
info@qudwa.com