GSMA dringt aan op technologieneutrale benadering bij ontwikkeling Cooperative Intelligent Transport System in EU

BRUSSEL--()--De GSMA heeft er vandaag bij de Europese Commissie op aangedrongen binnen de Europese markt geen beperkingen op te leggen voor cellulaire technologieën in auto’s met netwerkaansluiting. De EU is van plan in 2019 een Cooperative Intelligent Transport System (C-ITS) uit te rollen en streeft ernaar 802.11p, een communicatiesysteem voor voertuigen met klein bereik, in te voeren als de standaard voor een berichtendienst tussen voertuigen ten behoeve van de veiligheid. Daarmee beperkt ze het geavanceerdere, cellulaire systeem vehicle-to-everything (C-V2X), dat naar verwachting eind 2019 op de markt komt.

Bij de ontwikkeling van C-ITS neigen zowel de Europese Commissie als een aantal EU-lidstaten naar een voorkeur voor 802.11p, een communicatiesysteem voor de korte afstand dat in de afgelopen vijftien jaar is ontwikkeld en niet compatibel is met andere technologieën.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Olivier Lechien, PR Director, Europe
+32 479 99 01 63
olechien@gsma.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Contacts

Olivier Lechien, PR Director, Europe
+32 479 99 01 63
olechien@gsma.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com